Mastercard и Банка ДСК ще подкрепят консервационната програма на за

...
Mastercard и Банка ДСК ще подкрепят консервационната програма на за
Коментари Харесай

Mastercard® и Банка ДСК подкрепят консервационната програма на Софийски зоопарк за диви застрашени видове

Mastercard и Банка ДСК ще поддържат консервационната стратегия на за научно основана поддръжка и запазване на изчезващите типове животни от всички кътчета на планетата. С дарението, което вършат, двете компании подкрепят активността на най-големия зоопарк на Балканите и ангажират милионите си клиенти с тематиката за климатичните промени и казуса с всеобщото изгубване на скотски типове.

Ролята на зоопарковете в опазването на биоразнообразието

Важна задача на актуалните зоологически градини е екологичното обучение и разпространение на знанията за природата. Те слагат значим фокус и върху опазването на биологичното многообразие и построяването на вярно отношение към дивата природа и животните. През последните десетилетия развъждането на животни в следена среда и благодарение на специалисти се е трансформирало в просвета и опциите за сполучливо развъждане и размножаване на редки и екзотични типове са се нараснали сензитивно. Благодарение на събраната научна информация, възможностите за избавление на сериозно застрашените от тях са действителни - към 40 типа животни, които са изцяло изчезнали в природата, се отглеждат единствено в зоопаркове, което може да е последна опция за оцеляването им.

Софийският зоопарк е измежду уважаваните в Европа, като точно Европейската асоциация на аквариумите и зоопарковете гласоподава доверие за изпращането у нас на няколко сериозно застрашени скотски типа като два снежни леопарда, женско бърнесто мече и два персийски леопарда. Там могат да се видят типове, които са под специфичен режим. Във време на естествена злополука, още по-критична е нуждата от появяването на съответни и работещи способи за възпрепятстване на тревожните трендове за предпазване на най-застрашените скотски и растителни типове, които може би точно в зоопарковете биха намерили късмет за по-дълъг живот, в предпазена среда и с непрекъснати грижи.

Mastercard и Банка ДСК и WildLife Impact стратегия

Благодарение на напъните на и Банка ДСК, България стана първият европейски пазар, който се включи в Програмата WildLife Impact при започване на тази година. За всяка издадена дебитна карта, те подаряват по 1 $ на интернационалната организация Conservation International, с цел да оказват помощ за опазването и възобновяване на местообитанията на дивите животни. Към днешна дата над 65 хиляди клиенти на банката към този момент се включиха в самодейността за опазването на 2 000 сериозно застрашени типове, включително - африкански горски слон, черно-бял гривест лемур, жълтоопашата вълнеста маймуна и панголин. Въздействащото обръщение на картата - „ Докато тази карта изтече, доста застрашени типове могат да изчезнат “, ще продължава да припомня за отговорно отношение към проблемите с климатичните промени.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР