Мастърсът в Мадрид определено не е сред най-успешните надпревари за

...
Мастърсът в Мадрид определено не е сред най-успешните надпревари за
Коментари Харесай

Жребият в Мадрид: Григор започва срещу квалификант; възможен е нов мач с Циципас

Мастърсът в Мадрид несъмнено не е измежду най-успешните съревнования за Григор Димитров през последните години. Българинът записа цели три следващи отпадания на старта в испанската столица, само че до момента се показва на високо равнище от началото на клей сезона и първата ни ракета несъмнено има мотиви за оптимизъм. Няма по какъв начин също по този начин да забравим, че родният ни представител записа единствената си до момента победа над международен номер едно навръх този шампионат, когато победи Новак Джокович през 2013-а година.

Преди минути пък беше изтеглен жребия на тазгодишното издание на надпреварата, а схемата беше относително благосклонна към хасковлията, тъй като го опълчи на квалификант. Нашият съотечественик попадна в долната половината, която е несравнимо по-лека от другата, тъй като там останаха основните кандидати за купата, а точно Рафаел Надал, Новак Джокович и Карлос Алкарас.

При възможен триумф, то Григор ще премери сили с Диего Шварцман, против който има позитивен баланс, само че до момента не е побеждавал на алена настилка, която е и най-силната такава за аржентинеца. В трети кръг пък бихме могли да станем очевидци на нов конфликт сред Димитров и Циципас, откакто международния номер пет надигра рутинно българина през предходната седмица в Барселона.

В същата четвъртина пък попадна и Андрей Рубльов, чиято отлична форма преди няколко дни го изведе до купата в Белград, а вероятни съперници на полуфиналите биха могли да бъдат Яник Синер, Феликс Оже-Алиасим и Александър Зверев.

Full ATP draw:
— Stuart Fraser (@stu_fraser)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР