Мастърсът в Мадрид навлиза в решителния си етап, като днес

...
Мастърсът в Мадрид навлиза в решителния си етап, като днес
Коментари Харесай

Програмата в Мадрид: Стават ясни останалите 1/2-финалисти при мъжете и финалистките при дамите

Мастърсът в Мадрид навлиза в решителния си стадий, като през днешния ден ще разберем кои двама тенисисти ще се причислят към Карлос Алкарас и Борна Чорич в 1/2-финалната фаза, както и кои две състезателки ще си оспорват трофея.

Програмата ще бъде открита с дуела сред Жижен Жанг и Аслан Карацев, чиито достигания до тази фаза са повече от изненадващи. Жанг е първият китаец, който се класира за 1/4-финал на шампионат от Мастърс " сериите " и изцяло го заслужи, откакто победи двама някогашни първенци от тази категория, а точно Тейлър Фриц и Камерън Нори. Квалификантът пък подсети за играта, която преди два сезона го изведе до финалната четворка на Аустрелитън Оупън и оня ден в профил самия Даниил Медведев, постигайки шести следващ триумф в испанската столица.

Впоследствие на корта ще излязат някогашната шампионка и Арина Сабаленка и деветата сложена Мария Сакари. Наглед международната номер две е сериозна любимка, само че гъркинята има три победи над Сабаленка и също така е извънредно стимулирана най-сетне да прекъсне 4-годишната си суша без купа, тъй че срещата дава обещание да бъде повече от забавна.

Първият мач от вечерната сесия пък ще опълчи Стефанос Циципас на " щастливия губещ " Ян-Ленард Щруф. Световният номер 5 най-сетне наподобява назад в топ форма и неслучайно доскоро повече от седмица доближи до финала в Барселона, само че пък Щруф е четвъртфиналист на втора пореда Мастърс конкуренция на клей и по никакъв метод не може да бъде подценяван.

Последният конфликт за деня ще ни разкрие дали Ига Швьонек ще запише своята девета поредна победа, а това наподобява извънредно евентуално да се случи, тъй като тя ще премери сили с Вероника Кудерметова, която е безспорен дебютант в 1/2-финалии на съревнования от категория WTA 1000.

Програмата в Мадрид:

корт " Маноло Сантана " (започват не преди 14:00 часа)

1. Аслан Карацев - Жижен Жанг

2. Арина Сабаленка - Мария Сакари (не преди 17:00 часа)

3. Стефанос Циципас - Ян-Ленард Щруф (не преди 21:00 часа)

4. Ига Швьонтек - Вероник Кудерметова (не преди 22:00 часа)

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР