Мастърсът в Индиън Уелс навлиза в решителната си фаза и

...
Мастърсът в Индиън Уелс навлиза в решителната си фаза и
Коментари Харесай

Програмата в ИУ: Алкарас срещу непобеден от него играч; Синер в опит да спре шампиона

Мастърсът в Индиън Уелс навлиза в решителната си фаза и през днешния ден ни остава да научим имената на останалите полуфиналисти в конкуренцията. При мъжете ни предстоят два конфликта от свръхтежка категория, тъй като на корта ще забележим трима от най-обещаващите млади гении в международния тенис, както и настоящия притежател на трофея, а точно Тейлър Фриц. Американецът ще излезе в дуел против Яник Синер, който е достигал най-малко до четвъртфиналите на всяка една от петте съревнования, в които е взел участие през сезона, само че Фриц е печелил единствената среща сред двамата и още по-същественото събитие е, че тя се е провело тъкмо в Индиън Уелс през 2021-ва година.

Карлос Алкарас пък ще се опита да счупи прокобата в своите мачове с Феликс Оже-Алиасим, защото до момента е изгубил и трите си конфликта с този конкурент, а още по-фрапантното е, че в никакъв случай не е успявал да го пробие. Световният номер 10 отрази шест мачбола в четвъртфиналния си конфликт с Томи Пол и би трябвало да влезе с високо самочувствие в срещата, но същото би могло да се каже и за Алкарас, който е без изгубен сет в надпреварата и е на единствено три победи разстояние от това да измести Новак Джокович от върха в ранглистата.

В дамските конфликти имаме две отчетливи фаворитки и привидно е мъчно да си представим, че можем да забележим по какъв начин някоя всред Ига Швьонтек и Елена Рибакина отпада. Световната номер едно ще премери сили със Сорана Кърстя, чието постигане дотук е същинска сензация, имайки поради, че румънката от шест години насам не се беше класирала за толкоз напреднала фаза на WTA 1000 шампионат.

Рибакина пък ще срещне Каролина Мухова, която изпусна по-голямата част от предишния сезон и в един миг даже излезе от топ 100 на ранглистата. Сега чехкинята наподобява още веднъж в топ форма и през последните дни победи тенисистки от ранга на Маркета Вондроушова  и Виктория Азаренка, само че изразходва ужасно доста сили в тези мачове и несъмнено не е несъмнено дали ще я забележим в оптимална физически кондиция, тъй като тя продължава да играе със сериозна превръзка върху бедрото.

Ето и цялостна стратегия за четвъртък в Индиън Уелс:

корт Stadium 1 (стартират не преди 20:00 часа)

1. Каролина Мухова - Елена Рибакина

2. Ига Швьонтек - Соран Кърстя

3. Тейлър Фриц - Яник Синер (не преди 00:00 часа)

4. Карлос Алкарас - Феликс Оже-Алиасим (не преди 03:00 часа)

5. Уесли Кулхоф / Нийл Скупски - Майкъл Винъс / Джейми Мъри

Indian Wells tomorrow:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР