Мастърс надпреварата в Монте Карло навлиза в решителната си фаза

...
Мастърс надпреварата в Монте Карло навлиза в решителната си фаза
Коментари Харесай

Играчът с най много победи на клей през 2021-ва е следващият съперник на Григор

Мастърс конкуренцията в Монте Карло навлиза в решителната си фаза от утрешния ден, когато към този момент поставените тенисисти ще се изправят един против различен. Нашият Григор Димитров също откри място измежду 16-те най-хубави състезатели в Княжеството и му следва да премери сили със международния номер седем Каспър Рууд.

Норвежецът завоюва в поредни сетове скандинавското дерби с датчанина Холгер Руне, въпреки че младежът оказа сериозна опозиция и четвъртият подложен трябваше да показва най-хубавия си тенис, с цел да се поздрави с крайната победа. Димитров и Рууд са се срещали единствено един път между тях, което се случи на твърдите кортове в Сан Диего през предишния сезон, а тогава по-вискоранкираният състезател надви в един извънредно оспорва дуел и се класира за финала на конкуренцията.

Нещата обаче в този момент ще бъдат радикално разнообразни, тъй като норвежецът се усеща надалеч по-комфортно на алена настилка и през предишния сезон завоюва внушителните четири трофеи на клей. Освен това точно скандинавецът съумя да реализира най-вече победи на землено покритие в хода на 2021-ва, триумфирайки цели 28 пъти, като изпревари втория Стефанос Циципас с цели пет триумфа повече.

Всичко това допуска, че Рууд ще бъде съществено привилегирован от множеството експерти в идния си мач против първата ни ракета, само че хасковлията нееднократно е посочил че е кадърен на изненади и се обрисува една борба с изцяло отворен край.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР