Мастърс надпреварата в Мадрид стартира през днешния ден, а макар

...
Мастърс надпреварата в Мадрид стартира през днешния ден, а макар
Коментари Харесай

Какво е чувството да победиш Джокович? Григор разказва за една от най-паметните си победи

Мастърс конкуренцията в Мадрид започва през днешния ден, а въпреки Григор Димитров да няма най-приятните мемоари от испанската столица в тенис отношение, то един спомен ще остане вечно в неговото схващане. Става въпрос за единствената му реализирана победа над Новак Джокович, която пристигна през 2013-та година, когато Григор към момента не беше навършил даже 22 години. Tennis TV върнаха точно там нашата първа ракета, като той описа любопитни истории за претърпяното при първата си и към този момент последна победа над настоящ номер едно в света.

За първото си присъединяване в Мадрид:

- Първият път ли? Кога беше това? Трябва да е било от дълго време. Когато победих Новак ли? Спомням си, че пристигнах много по-рано в Мадрид и бях отседнал в доста подозрителен хотел. Когато разбрах, че играя против него, то си споделих, че е време да го победя и най-много да събера задоволително пари, с цел да се преместя в различен хотел. Беше ужасно прекарване. Все още бях доста млад и желаех да усетя цялостното прекарване в Мадрид, като обикалях града непрекъснато денем.

Това беше една от тези спeциални вечери - съвършена температура, претъпкани трибуни и прелестно чувство от моя страна, когато излязох на корта. Мисля, че се получи страховит мач и от двете страни. Имаше доста хвърляне по корта, къси топки топки и значително съмнителни решения, които взех, само че най-после нещата сработиха и това е един от най-хубавите ми мемоари тук.

Какво е очаквал от този мач тогава:

- Нищо. Винаги съм обичал тези мачове. Харесва ми да подвигам равнището си в сходни случаи, изключително против него по това време. Това беше един от първите ни мачове и желаех да видя къде се намирам. Просто се надявах да играя своята игра и нямах някакви съответни упования към себе си. Общо взето се надявах да извърша тези неща и да видя каква ще бъде развръзката, а тя се оказа много добра за мен.

За това да играеш без упования за резултати:

- Да, и навръх това се дължат част от триумфите ми в последните месеци. Опитвах се да нямам упования, аз съм своя максимален критик, само че няма да реализира нищо, в случай че просто имам упования. Трябва просто да се приготвя по най-хубавия метод в тенис и физическо отношение, с цел да съм подготвен да се състезавам. Това е главното нещо. Не можеш просто да очакваш, а би трябвало да наблегнеш на работата, с цел да се случват нещата. Няма директни пътища в спорта.

За последните страхотни резултати в сериите " Мастърс "

- Страхотно е. Наистина превъзходен интервал. Наскоро приказвах с тима и им споделих, че това е чудесно достижение от страна на всички ни. Най-много се любувах на това, че съумях да изиграя толкоз доста положителни следващи мачове и да победя толкоз огромен брой първокласни тенисисти. Това е едно от най-трудните неща в спорта. Горд съм, че съумях да направя всичко това за нескончаем интервал от време.

В тениса нямаш доста време да се насладиш на момента, тъй като непрекъснато би трябвало да бъдеш на някое ново място, само че се пробвам да оползотворя оптимално моментите, в които съм надалеч от корта и да бъда признателен за всичко протичащо се към мен. Не всеки ден се чувстваш добре и към момента имам своите тежки моменти, само че постоянно не преставам напред и се гордея най-вече с това.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР