Мастърс 1000 турнирът в Индиън Уелс по традиция открива сезона

...
Мастърс 1000 турнирът в Индиън Уелс по традиция открива сезона
Коментари Харесай

ИУ: Надал - Раонич на старта, Руне чака победителя; Алкарас и Синер в една половина

Мастърс 1000 шампионатът в Индиън Уелс по традиция открива сезона за конкуренциите от сходна категория и с това събира целия хайлайф на международния тенис, при което не е толкоз учудващо, че мнозина го дефинират като " петия шампионат " от Големия шлем. Тазгодишното издание на надпреварата още веднъж дава обещание да бъде ослепително, откакто точно в Калифорния ще станем очевидци на завръщането в АТР Тура след " австралийското лято " за двете живи митове на обичания ни спорт - Новак Джокович и Рафаел Надал, които ще бъдат значително главния обект на внимание в хода на шампионата, като директно след тях се подреждат и двете големи звезди на бъдещето, в лицето на защитаващия първенец Карлос Алкарас и носителя на трофея от Аустрелиън Оупън - Яник Синер.

Тази нощ пък бе изтеглен и жребият за конкуренцията в " Златния щат ", като схемата още на самия старт ни разкрива безпределно завладяващи конфликти отпред с дуела сред Рафаел Надал и Милош Раонич, който единствено допреди малко над половин десетилетие щеше да срещне двама представители на международния топ 5, до момента в който идната им борба изправя играчи, участващи с помощта на " предпазен ранкинг ". Безспорно и това е разковничето за откриващия кръг в Индиън Уелс, до момента в който още във втория стадий ни чака голяма порция от зрелищни мачове, а в този момент дано да разгледаме в малко по-задълбочени елементи и пътя към купата на част от любимците в конкуренцията.

В ролята на лидер в схемата е Новак Джокович, който ще се завърне на корта за първия си мач от Аустрелиън Оупън насам и следва да открие акцията си в пустинята против спечелилия всред Александър Вукич и състезател, преодолял квалификациите. Изпитанието пред 24-кратния " мейджър " първенец в третия кръг пък наподобява елементарно преодолимо, поради обстоятелството че вероятно ще срещне Томас Мартин Ечевери, който по традиция надделява безпроблемно. Място в топ 16 за сърбина пък по всяка възможност ще значи конфликт против домакинския представител Томи Пол или носителя на купата от Дубай и намиращ се във формата на живота си Уго Юмбер, преди в дуел по пътя към полуфиналната фаза Ноле да срещне вероятно един всред Каспър Рууд, Хуберт Хуркач и някогашния първенец Камерън Нори, които ще имат също толкоз оспорвани борби между тях, а любопитното е, че никой от тях в кариерата си не е повалял международния номер едно.

Миналогодишният финалист Даниил Медведев повежда втората четвърт и ще започва с привидно обикновен първи мач против един всред Флавио Коболи и Роберто Карбайес Баена. Впоследствие пробата за руснака наподобява привидно повече от сложен, в лицето на 29-ия подложен Себастиан Корда, с който по традиция изпитва големи усложнения и постоянно се оказва от губещата страна, преди на осминафиналите да се изправи против един всред Григор Димитров и Адриан Манарино. 

В отсрещния завършек на същата четвърт пък място откри Рафаел Надал, който ще открие присъединяване си против Милош Раонич, като при положение на победоносно завръщане за Матадора в Калифорния, то той още във втория кръг ще би трябвало да премери сили със седмия подложен Холгер Руне. В идващия стадий на пътя на 22-кратния притежател на титли от Големия шлем ще излезе Денис Шаповалов или Лоренцо Музети, преди в двубой на топ 16 той да срещне вероятно някогашни първенец и първа ракета на домакините Тейлър Фриц.

Яник Синер, който несъмнено е играчът в най-хубава форма в Тура, откакто се намира в серия от 12 следващи победи през новия сезон, печелейки купите от Аустрелиън Оупън и от Ротердам, ще започва с мач против един всред Танаси Кокинакис и Маркос Гирон. Оттам насетне пред италианеца се открива привидно обикновен мач против 23-тия в схемата Ян-Ленард Щруф, с успеха си над който по всяка възможност ще си подсигурява зрелищен конфликт с Бен Шелтън или новото огромно изобретение Якуб Меншик във етапа на топ 16. В тази четвъртина още пък попаднаха тенисисти от ранга на Андрей Рубльов, които ще опита да почисти името си след дисквалификацията си в Дубай, Стефанос Циципас, Анди Мъри и Франсис Тиафо, всички от които ще влязат в зрелищни борби между тях, с цел да излъчат евентуалния конкурент на Синер за място във финалната четворка на конкуренцията.

Долната половина на схемата пък бива предвождана от защитаващия първенец Карлос Алкарас, който ще опита да се завърне на победния път след травмата си по време на южноамериканското си турне, лишила го от опцията да се бори за оценката в Рио. Испанецът ще даде начало на присъединяване си в шампионата с мач против спечелилия от дуела, който опълчва Матео Арналди и Лука ван Аше, а в третия кръг го чака евентуален двубой с 31-вия подложен Феликс Оже-Алиасим, който надделя преди 12 месеца точно тук в похода си към купата. Прогнозите за осминафиналите демонстрират, че евентуално международният номер две ще срещне Карен Хачанов или извънредно неуместния за себе си Николас Джари в тази фаза на надпреварата, преди в опит да подпечата мястото си във финалната четворка в Калифорния да се изправи против някого всред първенците в Дубай и Акапулко, респективно Александър Бублик и Алекс де Минор, както и най-възможната алтернатива, а точно Александър Зверев, всеки от които трима изброени наподобява с равни шансове по пътя към решителния дуел в тази четвърт.

Ето тук можете да разгледате цялостния чоп за Мастърс 1000 шампионата в Индиън Уелс:

ATP1000 Indian Wells main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР