Мастъркард (Mastercard) и най-голямата в света борса за криптовалути, Байнанс

...
Мастъркард (Mastercard) и най-голямата в света борса за криптовалути, Байнанс
Коментари Харесай

Плащане с криптовалута в магазина - мисията възможна

" Мастъркард " (Mastercard) и най-голямата в света борса за криптовалути, " Байнанс " (Binance), са решили да се обединят, с цел да стане допустимо заплащането в криптовалути в над 90 милиона магазина по целия свят. Това заяви в ЛинкдИн (LinkedIn) шефът на платежния колос, Михаел Мибах, представен от телевизия Бе Еф Ем (BFMTV).

" Можем да освободим целия капацитет на блокчейн технологията, като създадем достъпа до нея по-лесен, по-лесен за приложимост. Един от методите е да се интегрират криптовалутите във всекидневните заплащания. За да се трансформира това в действителност, работим с " Байнанс ", с цел да позволим на хората да употребяват криптовалутите си за покупки в над 90 милиона магазина, които одобряват " Мастъркард ", акцентира Мибах.

Първата страна, където потребителите ще могат да опитват това, ще бъде Аржентина. Изборът не е инцидентен. Страната е с едно от най-високите нива на инфлация, 36 на 100 през второто шестмесечие на 2022 година Аржентинската централна банка даже предвижда инфлация от 90,2 на 100 за цялата 2022 година

 istock istock
В началото на август " Байнанс " и " Мастъркард " оповестиха стартирането на предплатена карта в Аржентина, " Байнанс кард " ( " Binance Card " ), която разрешава на клиентите на " Байнанс ", непрекъснато пребиваващи в Аржентина, да правят покупки с криптовалути (в биткойн или в Българска народна банка (BNB), криптовалутата на " Байнанс " ) в над 90 милиона магазина, приемащи " Мастъркард ", както на място, по този начин и онлайн.

" Потребителите могат да се възползват от транспарантна трансакция, при която техните криптовалути са конвертирани във фиуцидарна валута в действително време сега на покупката ", се прецизира в известието.

По-конкретно, търговците, които одобряват тази карта, могат да получат заплащане във фиатна валута, а потребителите могат да употребяват криптовалутата си, с цел да платят. Гигантът " Байнанс " има намерение да предлага картата си на нови пазари и да стане неминуем участник в конкуренцията за всеобщо приемане на криптовалутите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР