Масовото убийство на 20 души в търговски център в град

...
Масовото убийство на 20 души в търговски център в град
Коментари Харесай

САЩ ще разглеждат стрелбата в Тексас като вътрешен тероризъм

Масовото ликвидиране на 20 души в търговски център в град Ел Пасо в Тексас ще се преглежда като дело за " вътрешен тероризъм ", обявиха федералните американски управляващи, представени от Асошиейтед прес. 

" Смятаме да създадем това, което вършим с терористите в тази страна - да подсигуряваме бързо и неоспоримо правораздаване ", съобщи прокурорът от западния окръг на Тексас Джон Беш.

Прокурорът за окръг Ел Пасо Джейми Еспарца, представен от ДПА, сподели, че управляващите ще изискат смъртна присъда за килъра.

21-годишният мъж, разкрил стрелбата в комерсиалния център " Сиело Виста " през вчерашния ден, бе арестуван от полицията. Освен 20-те починали, при стрелбата бяха ранени 26 души, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Въпреки първичните известия, че стрелците може би са били няколко, се счита, че арестуваният е работил самичък. Служители от правоохранителните органи оповестиха за Асошиейтед прес при изискване за анонимност, че арестуваният се споделя Патрик Крусиус. 

Властите обявиха на конференция през днешния ден, че той е бил хванат без да се наложи полицията да стреля против него. Той е от градчето Алън, на 10 часа път с кола от Ел Пасо. На въпрос дали обвиненият е почнал да сътрудничи на следствието, началникът на градската полиция отговори: " Да, стартира ". Той обаче отхвърли да посочи какви точно детайлности за случая обвиненият е оказал помощ да бъдат изяснени от следователите.

Мексиканските управляващи считат нападението в тексаския град Ел Пасо за терористичен атентат против мексиканци, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Смятаме случилото се за терористичен акт, ориентиран против мексиканско-американската общественост и мексиканците в Съединени американски щати ", съобщи външният министър на Мексико Марсело Ебрард. Той добави, че мексиканските управляващи ще обмислят да издигнат съответните обвинявания пред съда и ще изискат, в случай че е належащо, екстрадицията на причинителя на нападението.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви нощес, че шестима от 20-те починали при нападението са мексиканци. Други седем мексиканци са измежду 26-те ранени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР