Масовото тестване за коронавирус в столичните квартали “Филиповци” и “Факултета”

...
Масовото тестване за коронавирус в столичните квартали “Филиповци” и “Факултета”
Коментари Харесай

Върнати са 50 души, опитали да излязат от „Факултета“ в последните дни

Масовото тестване за ковид в столичните квартали “Филиповци” и “Факултета” продължава. За да тестват хората от квартала, здравните управляващи направиха пункт под намерено небе, покрай полицейското контролно-пропусквателен пункт.

„ На другата улица минахме 70 индивида и 70 индивида са били негативни, един нямаше болен “, споделя Петър Младенов - гражданин на „ Факултета “.

Снимка: bTV

Всички чакаха търпеливо на опашка, а резултатите получаваха след десетина минути.

Бързите проби могат да пропуснат хора с дейна вирусна зараза, напомнят лекари. Причината е, че с тях се изследва единствено съществуването на имунитет, до момента в който PCR тестванията дават картина за настоящото съществуване на вируса при всеки един тестван.

Снимка: bTV

„ Ако желаеме да бъдем епидемиологично прецизни, т.е. да се изследват тези, които биха могли да заразяват, това би трябвало да се направи с тестванията, които изследват ларинкса за съществуване на вируса. Така че от позиция на самостоятелната инфекциозност, PCR тестванията са по-прецизни “, счита доктор Александър Симидчиев, пулмолог, член на закрития Медицинския експертен съвет.

Снимка: bTV

В сходни региони основна роля имат здравните посредници - като Валентин.

„ Хората, които в действителност са заболели, би трябвало да си стоят у дома, с цел да не пламне тази зараза. Защото епидемията в случай че пламне в този квартал, не знам къде ще ни поберат, в лечебните заведения няма да има свободни места “, споделя Валентин.

Снимка: bTV
Повечето от локалните съблюдават рестриктивните мерки, само че има и изключения.

„ Откакто има засилено полицейско наличие се направиха опити (да се напусне кварталът), не повече от 50 случая имаме “, сподели Стоян Танев - зам.-кмет на Красна поляна
Спокойна е ситуацията в столичния квартал " Факултета " Струпването беше проведено, откриват се отговорните за това, сподели зам.-кметът на регион "Красна поляна "
Полицията връща всички, които се пробват да излязат без основателни аргументи.

Кварталът се дезинфекцира по няколко пъти на ден, а за Великден от общината раздаде пакети с храна на обществено слабите.

Коронавирусът и България Пандемията остави отпечатък и върху Велика събота Автобуси не пътуват от и до София Започва тестването за COVID-19 на водачите на градския превоз в София Правят бързи проби на хората от столичния квартал " Факултета " 11 медици във Видин са с COVID-19 2-месечното бебе с COVID-19 в Бургас към момента е без ваксина Фандъкова: Притеснявам се от завръщането на софиянци, контролът ще е сериозен Мадлен Алгафари: Да излекуваме вируса на незнанието Три месеца условно и 10 000 лева санкция за неспазване на карантината за пловдивчанин Спокойна е ситуацията в столичния квартал " Факултета " Строг надзор и стерилизация на храмовете по Великден 865 са случаите на COVID-19 у нас, инфектирано е бебе на 2 месеца Вече втори ден София е затворена до второ разпореждане Голямото извършване на покупки: Опашки от хора се извиха пред хипермаркетите Щабът: 846 са случаите на COVID-19 у нас Министерство на вътрешните работи: Овладяна е обстановката в кв. „ Факултета “ Разпети петък по време на пандемия (СНИМКИ) Лекар от болница „ Св. Анна “: Пазете сe и спазвайте рекомендациите на щаба Президентът Радев е разискал с израелския си сътрудник Ривлин вероятен импорт на здравна инсталация за България Борисов за отпътувалите за Великден: Ще разнесат вируса, не съм пъдарин
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 878 32 41 153 Света 2 287 323 38 460 157 468 585 838 Заразени* Нови Починали България 878 32 41 Света 2 287 323 38 460 157 468
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР