Масовото тестване и Плюнчо са главните герои в изключително свежо

...
Масовото тестване и Плюнчо са главните герои в изключително свежо
Коментари Харесай

Масовото антиковид тестване вдъхнови учителка за весел стих

Масовото тестване и Плюнчо са основните герои в извънредно свежо стихотворение, с което през вчерашния ден са били посрещнати деца и родители в пазарджишкото Първо главно учебно заведение " Свети Климент Охридски ". Авторката е Гергана Манчева, учителка в целодневната организация на образователните действия в началния стадий. В него тя предава своите страсти в очакване на необичайния ден, в който учители и родители с паника е трябвало да ревизират дали измежду малчуганите има позитивни за ковид. Най-хубавото е, че всички проби са били негативни. Положителни били единствено страстите при рецитирането на стихотворението, което ще заеме почтено място в школското творчество - било признато с подобаващи усмивки, смях и наслада, взели превес над терзанията.
" То просто ми пристигна от сърцето и душата, като се сетих какво ни чака в този толкоз друг ден - описа пред " Марица " Гергана Манчева. - На всички доста ни липсваше учебното заведение, както и общуването с децата. Знаете - с отдалечено образование няма по какъв начин да е същото. Чакахме с неспокойствие да се върнем в класните стаи. Представях си по какъв начин ще се съберем във фоайето, какви ще са страстите, по какъв начин децата ще идват, по какъв начин ще се тормозим. Реших да ги разведеля и се веселя, че съумях. Беше необикновено радостен за всички ни ден! ".
В римуваната творба Гергана Манчева си пожелава всичко да мине по " мед и маргарин ", както и станало.
А сътрудниците й очаквали нещо такова от нея - всички я познават като надарена поетеса, тъй като тя не за първи път написа стихове за учебния живот (и не само). Всички са пропити с необикновено възприятие за комизъм и показват нещата от учебния живот с приятелско мигане. Директорката на учебното заведение Грета Димитрова е една от огромните почитателки на Гергана Манчева, от която има благ спомен - отдадено персонално на нея стихотворение, изпъстрено с нормалния пресен комизъм. То стои в рамка на персонално място в директорската стая, описа Димитрова.
Гергана Манчева пък споделя, че написа от дете имечтае да издаде книга, само че до момента по една или друга причина не го е направила. С творчеството си обаче при всеки мотив радва своите сътрудници от обичаното учебно заведение. В него е учила като дребна и споделя, че единствено там може да се усеща толкоз добре и толкоз на мястото си.
А ето и най-новото й стихотворение отдадено на всеобщото тестване:

Климентовци в деяние
Днеска рано сме на колекция.
Бъркане ще е без спирка.
Госпожата бързо крачи,
че има утринни задания.
На стола мята си палтото,
плаши ѝ се чак окото.
Облича бялата си манта,
че ще бърка на облага.
Шефът нищичко не ял,
чака своя личен състав.
Правим тайфа във фоайето,
усмивка грее на лицето.
Даже без Лидокаин,
а по мед и маргарин,
детето скача от леглото
и отива във школото.
Под мишница със топ хартия,
гладен, жаден завалия,
затичва се към госпожата,
първи Плюнчо е в играта.
Създаваме организация,
Климентовците - сензация.
На страсти - богати,
но ЙОК документи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР