Масово теглим кредити за почивки и ремонти. Заради инфлацията –

...
Масово теглим кредити за почивки и ремонти. Заради инфлацията –
Коментари Харесай

Масово теглим кредити за почивки и ремонти


Масово теглим заеми за почивки и поправки. Заради инфлацията – това лято сметката ще е по-трудна, безапелационни са и финансовите специалисти. Лято по време на инфлация. Все повече българи разчитат на заеми за море,
поправки и покриване на ваканционни разноски.
Масово потребителите у нас теглят заеми сред 800 и 2000 лева, за да покриват спомагателните сезонни разходи, регистрират от компаниите за бързи заеми, съобщи .

При някои от семействата разноските през летните месеци се удвояват, а поради повишаването на живота сметката е още по-трудна.
Заради инфлацията – това лято може да се
окаже същинско предизвикателство за фамилния бюджет. Наред с обичайните месечни разноски – през идващите месеци би трябвало да планираме и нови: за отмора, пътувания, поправки, изравнителни битови сметки, подготовка на децата за новата образователна година, както и за летни излизания и занимания.
В сезона на непредвидените разходи
от ден на ден българи прибягват и до заем. Още в края на май компаниите за бързи заеми регистрират растеж в тегленето, като измежду аргументите за нов заем са и разноски за почивки и екскурзии. Най-често теглените суми са сред 800 и 2000 лева
Към края на март изтеглените бързи
заеми са с 19 % повече от година по-рано.

Оферти за морска отмора, повече пътувания, летни поправки и подготовка за новата образователна година. Но и обичайните месечни разноски. И растящи цени на щанда.

Броени дни преди формалното начало на лятото – Ралица Карабаджакова регистрира фамилните разноски за идните месеци. Още от в този момент пресмята, че плануваният бюджет  това лято,  трябва да е по-голям от предишното.
Най-вече при фамилната почивка.
„ Ние сме избрали да почиваме на хотел. Миналата година, в случай че за 5 нощувки давахме към 1000 лева, тази година разноските са сред 1500-1600 лева ”, твърди Ралица Карабаджакова, консуматор.

Освен тях в листата ѝ с спомагателни летни разходи влизат: изравнителните сметки, подготовка на децата за градина от септември, както и некалкулираните
разноски при всяко морско пътешестване.
„ Обикновено човек не се замисля, че му трябват хавлии, слънцезащитни артикули, храната на плажа. Това нормално не го включваш в началото в калкулацията и по-късно, като теглиш чертата, оставаш малко сюрпризиран. Защото си планувал един бюджет, само че след това се оказва напълно различен ”, твърди Ралица.

Заради инфлацията – това лято сметката ще е по-трудна, безапелационни са и финансовите специалисти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР