Масово сигналите, които постъпват към Спешна помощ, са фалшиви или

...
Масово сигналите, които постъпват към Спешна помощ, са фалшиви или
Коментари Харесай

70% от обажданията за линейка са фалшиви или не са спешни

Масово сигналите, които постъпват към Спешна помощ, са подправени или не са незабавни. Подобни позвънявания наброяват 70 на 100 от общите повиквания.

Фалшивите повиквания костват до 16 милиона лв. държавни пари единствено за тази година. Това демонстрира информация на центъра в София. Едно на вятъра разкарване на кола за спешна помощ коства 250 лв., само че информация за глобени поради сходни позвънявания няма.

Дежурните диспечъпи дават отговор всекидневно на повиквания за случаи на зъбобол, температура, колики в стомаха или високо кръвно.

Медицински екипи отиват на всички адреси. Имало даже случаи, в които се оказва, че коли за спешна помощ се отзовават на сигнали за запушена канализация или котка, избягала в прилежащия двор, разяснява старша сестра Маргарита Ангелова пред bTV.

Екип на малкия екран участва на дежурство, на което дружно с медиците се насочва към адрес, за който е подадено позвъняване за мъж със мощна болежка в корема. При идване на мястото се оказва, че казусът не е сериозен, само че пациентът се нуждае от транспорт до болница.

Проверката на друго повикване от жена, която се задушава, открива, че става дума за по-високо кръвно налягане, което е овладяно след банкет на лекарства.

Мъж от квартал „ Факултета “ с опллаквания за болки в гърдите, се оказва измъчен от страхова невроза. Д-р Диляна Николова, доктор в ЦСМП-София, споделя, че пациентът е остарял познайник на Спешна помощ и вика кола за спешна помощ няколко пъти в седмицата.

Оплакванията му всякога са едни и същи - за зной, трепети, бодежи в сърдечната област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР