Масово членове на СИК от конкретна партия помагат на избиратели

...
Масово членове на СИК от конкретна партия помагат на избиратели
Коментари Харесай

Сигнали за нередности: В куп секции членове на СИК гласуват вместо избирателите

Масово членове на СИК от съответна партия оказват помощ на гласоподаватели като гласоподават вместо тях на машините. Хората, станали очевидци на това, се притесняват, че по този метод освен се нарушава тайната на вота, а и се основават предпоставки за операции. Сигнали за сходни случаи са били подадени от жители в община Разград, Лом, София. За сходни проблеми с преносимите СИК осведомят и от Търговище.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е образувала 13 досъдебни производства за пазаруване на гласове както за президентските, по този начин и за парламентарните избори.

От началото на предизборната акция - до 13.00 часа през днешния ден в цялата страна са формирани 704 преписки и 113 досъдебни производства. Те съдържат данни и доказателства за предложение на имотни облаги, за гласоподаване за избран претендент, политическа партия или коалиция, оповестиха от държавното обвиняване. Преписките и досъдебните производства са формирани на база постъпили сигнали от жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР