Масовите протести против мракобесния закон срещу чуждестранните агенти в Грузия

...
Масовите протести против мракобесния закон срещу чуждестранните агенти в Грузия
Коментари Харесай

Грузия успя! Законът на Копейкиновците отиде в канала

Масовите митинги срещу мракобесния закон против задграничните сътрудници в Грузия даде резултат. Властта отдръпва законопроекта след осем дни на вълнения и жестоки конфликти с полицията. Основната ръководеща партия съобщи, че изтегля законопроекта ”безусловно ”. Делегацията на Европейски Съюз в Грузия приветства решението на властта като “добре пристигнало ”.

Грузия кандидатства за статут на претендент за участие в Европейския съюз и се стреми да се причисли към НАТО. Представители на Европейски Съюз осъдиха проектозакона като несъответстващ с полезностите на Европейски Съюз. 

Протестиращите жители пък обявиха, че това ще отклони страната от проевропейския й път. Обратният завой на държавното управление последва втора нощ на конфликти сред полиция за битка с безредиците и протестиращи пред Народното събрание. При всеобщите демонстрации жители с европейски флагове се изправиха против органите на реда, които използваха сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпилян хилядите недоволни. 

Премиерът Иракли Гарибашвили по-рано осъди " раздвижването " към законопроекта. Неговата партия твърди, че законодателството имитира американски закони от 30-те години на предишния век, мотив, употребен и от Кремъл, когато одобри сходен закон през 2012 година

Този съветски закон последователно се стегна и в този момент потиска финансираните от Запада неправителствени организации, самостоятелни медии, публицисти и блогъри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР