Масовите данъци и такси на домакинствата в Пловдив няма да

...
Масовите данъци и такси на домакинствата в Пловдив няма да
Коментари Харесай

Вдигат със 100% наемите на общински жилища в Пловдив, данъците и таксите остават същите

Масовите налози и такси на семействата в Пловдив няма да се подвигат през тази година, само че се чака нарастване на разнообразни услуги, които не са променяни от години, това съобщи зам.-кметът по финанси Женя Петкова при представянето на бюджета за 2024. Както TrafficNews.bg писа, финансовата рамка на общината е 684 млн. лв.. Ръстът в него се дължи на увеличените суми от делегираните от страната действия, които са с близо 50 млн. лв. повече от предходната година. Месните доходи обаче за занижени фрапантно, а повода е голямата им несъбираемост и нереалистично надутите стойности.
Прочетете още
Петкова сподели, че при 324 млн. лв. заложени доходи за предходната година, има несъблюдение от 77 млн. лв., по тази причина тази година се плануват 300 млн. лв. доходи, като администрацията ще се стреми да вдигне събираемостта. В момента се вършат разбори какъв брой да бъдат вдигнати разнообразни услуги и такси, които обаче ще бъдат признати след гласуването на бюджета. Предвижда се 100% нарастване на наемите на общински жилища. По думите на зам.-кмета по финанси сега междинната стойност на квадрат е 34 стотинки, което е в пъти по-ниско от стойностите на пазара. Също по този начин ще се заплащат и по-високи такси за разрешителните за градеж, само че към момента е рано да се каже вероятен % нарастване. Община Пловдив има намерение да стартира процедура по отписването на 4 милиона лв. задължения, които са несъбираеми от администрацията. Те са за прилагане на общински жилища, като огромна част от тях са на умряли хора или на други, които не могат да бъдат събрани.  

Заплатите в администрацията също ще се вдигнат, с изключение на плануваното нарастване на минималната работна заплата, с 10% ще се усилят и възнагражденията на всички чиновници, в това число и на кмета и неговите заместници.  В момента заплатата на градоначалника на кмета е една от най-ниските в цялата страна, като той взима 3350 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР