Масови проверки за незаконна дървесина са извършили екипите на Агенцията

...
Масови проверки за незаконна дървесина са извършили екипите на Агенцията
Коментари Харесай

Масови акции за незаконни дърва за огрев се провеждат в цялата страна


Масови инспекции за противозаконна дървесина са направили екипите на Агенцията по горите и районните ѝ дирекции през последните дни на месец август, оповестяват от ИАГ. Основният акцент на инспекциите е снабдяването с дърва за огрев на популацията и съхранението на противозаконна дървесина. Регионалните дирекции по горите, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, са направили повече от 2600 инспекции за миналия месец, като при взаимните акции са арестувани 440 куб. м обла и фасонирана дървесина. Съставени са 134 акта по Закона за горите. 

Само за първите три дни на седмицата при осъществени взаимни инспекции за съхранението на дървесина от физически лица в градовете Самоков и Ихтиман, горските инспектори на РДГ-София са съставили общо 20 акта, с които са арестувани повече от 50 куб. м дърва за огрев. За последните 10 дни в региона на Самоков и Ихтиман са формирани близо 50 акта за нелегално предпазване на дърва за огрев. Задържаното нелегално количество е повече от 130 куб. м. 

Отново през този интервал екипите на РДГ-Берковица и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи са провели профилирана акция на територията на град Бяла Слатина и село Габаре, в които е открито предпазване на близо 80 куб. м противозаконни дърва за огрев. Дървесината е арестувана. 

В регионите с висока централизация на нарушавания наличието на контролните органи в лицето на горските инспектори от районните дирекции по горите е непрестанно, като цели както определяне на нарушавания, по този начин и реализиране на предварителна защита в интервала на всеобщо доставяне с дърва за огрев. 

Освен осъществяването на взаимни инспекции на институциите, екипите на РДГ са на терен, с цел да ревизират обектите, в които се добива дървесина, произхода, количеството и законността на транспортираната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи активност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява дървесина. 

Изпълнителна организация по горите още веднъж приканва жителите да купуват единствено маркирани и съпроводени с превозен билет дърва за огрев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР