Масови проверки за електронни винетки в цялата страна.95 мобилни екипа

...
Масови проверки за електронни винетки в цялата страна.95 мобилни екипа
Коментари Харесай

Масови проверки за електронни винетки в цялата страна

Масови инспекции за електронни винетки в цялата страна.

95 мобилни екипа на националното Тол ръководство, както и стационарните им камери ще наблюдават за изтичащите единствено през този месец над 320 000 годишни винетки.

Подробности вижте във включването на Нели Ангелова.

Божидар Чолаков си купил електронна винетка през декември и по този начин не съумял да се възползва от 10-процентното понижение на цените им през новата 2023 година.

" Просто си купих друга кола и нямаше по какъв начин да не купя винетка...с 10 лева нагоре и надолу тя е все тая ", споделя Божидар Чолаков.

Професионалният водач Николай Радев ще възобнови своя стикер през март, само че за новата година си пожелава по-добре поддържани пътища.

" - Зарадва ли ви новината, че има нови цени – по-евтини са?

- Не изключително. Не е кой знае какво понижението. Пътувам всеки ден - ето една " Витиня " я чакахме, дори не е отворена на цяло в този момент. Там минавахме по остарелия път - на всички места са зле, на всички места, безусловно на всички места! ", счита той.

От началото на годината цената на годишната винетка към този момент е 87 лева, на тримесечната – 48 лева, на месечната - 27. Седмичната коства 13 лева, а уикенд стикерът е 9 лева

Електронни винетки могат да се купят от уеб страницата bgtoll.bg, през мобилното приложение, от гишета на граничните пунктове и в регионалните пътни ръководства, през мобилните оператори. Повечето бензиностанции също продават стикери на касите или посредством терминали за самотаксуване.

Санкцията при липса на винетка е обезщетителна такса от 70 лева, които лидерът би трябвало да заплати незабавно.

" Ако лидерът не заплати, му се връчва акт за определяне на административно нарушаване. След връчването на акта има опция в 14-дневен период да заплати обезщетителната такса по банков път, която е 70 лв., акцентирайки в платежното разпореждане номера на акта за определяне на административно нарушаване ", изяснява Георги Темелков – шеф на дирекция " Национално ТОЛ ръководство " към АПИ.

Ако лидерът не заплати в двуседмичен период тази обезщетителна такса, ще би трябвало да заплати санкция от 300 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР