Масови проверки в обекти, институции и администрации започна РЗИ, като

...
Масови проверки в обекти, институции и администрации започна РЗИ, като
Коментари Харесай

РЗИ проверява заведения и ведомства за спазването на мерките...

Масови инспекции в обекти, институции и администрации стартира РЗИ, като акцент в тях е спазването на противоепидемичните ограничения, оповестяват от ведомството.

В осъществяване на обща Заповед на министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, заместник-министър ръководителя по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и министъра на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков през миналата седмица в област Пазарджик са осъществени 458 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения от чиновници на РЗИ Пазарджик, ОД на Министерство на вътрешните работи, ОДБХА и общински администрации. От тях взаимни са 29. Проверени са заведения за публично хранене – 101, търговски обекти – 222, нощни заведения – 15, обекти с публично предопределение – 47, други обекти 73. Връчени са 75 наставления.

Проверките не престават, а РЗИ-Пазарджик моли към жителите на област Пазарджик прецизно да съблюдават противоепидемичните ограничения.

Превенцията на COVID-19 включва спазването на отдалеченост, носенето на маски на закрити пространства, стерилизация, персонална хигиена и имунизация, изключително на лица, които още не са се срещнали с вируса, хора от рискови групи – възрастни, с хронични болести, хора чийто специалности са свързани с доста обществени контакти.

От Здравната ревизия осведомят за 11 позитивни проби през последното денонощие за COVID-19. Хоспитализирани са 4 лица от новозаразените.

Новооткритите са на възраст от 19 до 79 години, дами – 6, мъже – 5, от следните обитаеми места: град Велинград – 3, село Главиница – 1, село Исперихово – 1, село Огняново – 1, град Пазарджик – 4, село Сарая – 1.

Починали са две лица: Жена на 66 години от град Пазарджик с съпътстващо сърдечно заболяване и мъж на 82 години от село Карабунар, също с съпътстващо сърдечно заболяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР