Масови проверки срещу пияните и дрогирани шофьори по Черноморието. Близо

...
Масови проверки срещу пияните и дрогирани шофьори по Черноморието. Близо
Коментари Харесай

5000 пияни и 1500 дрогирани шофьори са заловени от началото на годината

Масови инспекции против пияните и дрогирани водачи по Черноморието. Близо 5000 пияни водачи и рекорден брой дрогирани - над 1500, са хванали пътните служители на реда от началото на годината до момента.
Последният образец е от четвъртък вечерта, когато пийнал водач на джип опустоши седем коли и изпрати семейство в болница.
Шофьорът, провокирал тежката злополука, е арестуван за 24 часа, след резултатите от алкохолната проба, които потвърждават, че е седнал зад кормилото пил. Случаят не е индивидуален.
От 5000 водачи, хванати зад кормилото след приложимост на алкохол, половината от тях са били с нас 1.2 промила - количество, което е наказуемо. Все по-често нарушителите карат и след приложимост на опиати.
32 –годишният Кирил Киров е арестуван за 24 часа. Той е управлявал мощния си джип след приложимост на алкохол. Снощи Киров е отказал тест с дрегер и е откаран в болница, с цел да му вземат кръвна проба. Тя е отчела близо 1 промил алкохол в кръвта му.
Киров не пожела да разяснява случая. Отрече да е използвал алкохол.
Потърпевши настояват, че водачът е карал с гневна скорост.
Киров не е единствения водач, който е карал бързо нощес. На пътя сред кварталите „ Дървеница” и „ Младост” новата преносима камера на Пътна полиция е снимала единствено за час 86 водачи, карали с превишена скорост. На 10 от тях ще им бъдат отнети книжките, тъй като са карали с над 130 км при ограничаване 50.
Над 2500 произшествия са станали от началото на годината с над 190 починали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР