Масови проверки по пътищата на днешния студентски празник. Очаква се

...
Масови проверки по пътищата на днешния студентски празник. Очаква се
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие за студентския празник тази вечер

Масови инспекции по пътищата на днешния студентски празник. Очаква се близо 200 000 младежи да честват. И тази година измежду най-предпочитаните дестинации са зимните курорти.

Първите групи, избрали да честват в курорта, започнаха да идват още в петък, а по нетърпеливите щурмуваха заведенията още в съботната вечер.
Вероника Нинова: За първи път сме в Банско, предходната година бяхме във Велинград, като цяло не търсим шумотевицата, ами по-скоро персоналното и сплотяването, действително видяно.Айше Медарова - шеф на хотел: Хотелът ни на 100 % е цялостен, имаме студенти от разнообразни университети. Иван Мацурев - притежател на кръчма: Чувства се този отлив от механите и заведенията за хранене, където хората се дърпат в олинклузивите, аз нямам нищо срещу, само че някак сякаш качеството е друго.
Собствениците на заведения в Банско се надяват и тази година студентският празник да премине без съществени произшествия. Предвидени са и спомагателни ограничения, с цел да бъде обезпечено спокойствието както на празнуващите, по този начин и на постоянните клиенти.
Айше Медарова - шеф на хотел: Разбира се повишили сме ограниченията за сигурност в хотела с наша охранителна компания, също по този начин уведомили сме органите на реда. За да ни поддържат в тези дни. Виктория Харизанова: Винаги има непридвидими обстановки само че сме взели сигурни ограничения, организирали сме ги, подготвили сме ги тъй че да няма такива случаи.
Сравнително по-малко са студентите, които ще честват в прилежащата община Разлог. Празникът тази година ще премине съвсем без студенти в най-голямото село в общината - Баня. Причината е не неналичието на интерес, а проблемите, които студентите основават. Базите им обаче са цялостни с туристи, като огромна част от тях са македонци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР