Масови проверки на пет контролно-пропускателни пунктове в градовете и малките

...
Масови проверки на пет контролно-пропускателни пунктове в градовете и малките
Коментари Харесай

СПЕЦАКЦИЯ: МВР загради Кърджали с КПП-та

Масови инспекции на пет контролно-пропускателни пунктове в градовете и дребните обитаеми места в област Кърджали се правят в профилирана интервенция на Областната дирекция (ОД) на МВР-Кърджали против престъпността. Това оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи и прецизираха, че интервенцията е почнала от среднощ.

В нея са включени 80 служители на реда от секторите за противопоставяне на престъпните и стопански закононарушения, от Районните ръководства и Зоналното жандармерийско ръководство. Четири от построените контролно-пропускателни пунктове (КПП) са на входовете и изходите на град Кърджали, а петият е непрекъснато настоящия на контролно-пропусквателен пункт “Чилик “. 

От началото на интервенцията в Момчилград е разкрита кражба на цистерна, открита разфасована в пункт за вторични първични материали, а двама съпричастни по случая са оповестени за локално търсене.

В Черноочене е открито, че товарен автомобил, пренасящ дървесина, транспортира по-големи количества от издаденото позволение за рандеман. Установен е и лидер след приложимост на алкохол. 

Българска телеграфна агенция напомня, че скоро, на 14 март, на територията на област Кърджали още веднъж бе извършена профилирана полицейска интервенция. Тя бе ориентирана към противопоставяне на така наречен битова престъпност, а новите акценти в нея бяха възстановяване средата за сигурност, противопоставяне на разпространяването и притежанието на наркотични субстанции, ограничение на пътнотранспортния травматизъм. 

В хода на днешната инспекция комисар Атанас Чотров, шеф отдел „ Охранителна полиция “ в ОДМВР, регистрира, че от началото на годината на територията на дирекцията са формирани общо 40 бързи и досъдебни производства за ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Случаите на неправоспособни водачи, открити за същия интервал, са 38. В хода на профилираната интервенция е засечен 55-годишен, управлявал автомобил в период на изтърпяване на насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на свидетелството за правоуправление.
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР