Масови протести срещу решението на австрийските власти за задължителна ваксинация

...
Масови протести срещу решението на австрийските власти за задължителна ваксинация
Коментари Харесай

Масови протести във Виена срещу задължителната ваксинация

Масови митинги против решението на австрийските управляващи за наложителна имунизация против ковид, което би трябвало да влезе в действие от февруари 2022 година, започнаха в събота във Виена. Демонстрации в австрийската столица се организират за втори следващ уикенд, съобщи кореспондентът на ТАСС.

Хиляди хора се събраха на централния площад Хелденплац към обяд. Опозиционната Австрийска партия на свободата, чийто водач е Херберт Кикъл, прикани за мирни митинги. Планирани са над 20 акции в града. 

Според изказване на полицията 1400 служители на реда от разнообразни райони на Австрия обезпечават защита на митингите. Движението в центъра на Виена е парализирано поради блокирани пътища за прекосяване на протестиращи. 

В Австрия, заради четвъртата вълна на пандемията, беше въведен общонационален локдаун за всички поданици и ограничавания за овакантяване на дома от 22 ноември до 12 декември. Блокирането и проектът за въвеждане на наложителни имунизации от февруари 2022 година се оказаха непопулярни в австрийското общество и доведоха до невиждани всеобщи митинги. 

Първата огромна проява във Виена против наложителните имунизации и ограниченията на австрийското държавно управление за битка с коронавирусната зараза се състоя на 20 ноември и събра по данни на полицията към 40 хиляди души. Тогава уредниците обявиха за съвсем 100 хиляди участници. По същото време в други австрийски градове се организираха всеобщи митинги.

На 4 декември във Виена се организира втората огромна протестна акция с присъединяване на повече от 40 хиляди души. Сред протестиращите имаше доста имунизирани жители. Те се застъпиха свободата на избор по въпроса за имунизацията против ковид, напомня ТАСС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР