Масови протести на вярващи в Черна гора, протестиращи срещу закона

...
Масови протести на вярващи в Черна гора, протестиращи срещу закона
Коментари Харесай

Улично напрежение! Масови протести в Черна гора преди парламентарните избори

Масови митинги на вярващи в Черна гора, протестиращи против закона за независимост на вероизповеданията, се състояха в неделя в Подгорица и доста други градове преди парламентарните избори на 30 август, съобщи ТАСС.

В центъра на Подгорица пред Храма Възкресение Христово пред протестиращите приказва водачът на опозиционната коалиция Здравко Кривокапич. Нашата победа е неизбежна, ние се борим за бъдещето на всички жители на Черна гора и 30 август ще бъде денят на нашата победа, сподели той.

Според социологически изследвания опозицията има поддръжка, която ще ѝ даде 52 от общо 81 депутатски места в Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

Опозиционните партии в Черна гора вземат участие с единна листа на идните на 30 август избори. Листата се оглавява от Кривокапич, който е професор по информатика в Университета в Подгорица.

Както съобщи за ТАСС водачът на водещата опозиционна мощ Демократичен фронт Андрия Мандич, обединението За бъдещето на Черна гора сплотява максимален брой опозиционни партии, непартийни представители и профсъюзи. Тя сплотява към 10 партии, влизащи в Демократичен фронт. В обединението влизат Социалистическата национална партия на Черна гора, придвижването Обединена Черна гора, партията Истинска Черна гора, Югославската коминустическа партия на Черна гора, Работническа партия, Партията на сръбските радикали, Партията на пенсионерите, партията Народно придвижване.

В случай на победа на изборите опозицията възнамерява във външната политика да възвърне братските връзки с Русия и Сърбия, като в същото време поддържа постоянни връзки със Запада, отбелязва ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР