Масови оплаквания от високите сметки за парно в София за

...
Масови оплаквания от високите сметки за парно в София за
Коментари Харесай

Столичната топлофикация обясни високите сметки за парно с по-студения март

Масови недоволства от високите сметки за парно в София за март. Потребители недоволстват, че фактурите им са за фрапантно по-високи суми спрямо по-студените февруари и януари, макар че междинната температура през третия месец на годината е била по-висока от предходните два.

От " Топлофикация - София ", обясниха по-високите сметки с това, че март 2018 година бил по-студен от същия месец на 2017 година Средната месечна температура през предишния месец била 6 градуса, а през март 2017 година - с три градуса по-висока.

" В резултат от по-ниската температура през март 2018 година фактурираната топлинна сила за месеца е 527 607 МВтч, до момента в който през март 2017 година на клиентите са фактурирани 368 790 МВтч топлинна сила ", обясниха от сдружението. Сметките за парно в всеобщия случай са планирани. Те се пресмятат въз основата на потреблението за същия месец на предходната година, което се поправя с избран коефициент. Той зависи от разликата в месечните температури - колкото по-голяма е тя, толкоз по-голям е коефициентът. Това в допълнение довело до увеличение на сметките, обясниха от " Топлофикация ".

Освен това цената на парното скочи с 23% през април предходната година и това в допълнение помпа разликата сред сметките за март 2018 година и март 2017 година

От там подсетиха, че действително потребената от клиентите сила през отоплителния сезон ще стане ясна след засичането на топломерите и образуването на изравнителните сметки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР