Масови кражби от автомобили се случват на паркинга на Джъмбо,

...
Масови кражби от автомобили се случват на паркинга на Джъмбо,
Коментари Харесай

Клиентите на Джъмбо пропищяха от масови кражби от автомобилите им на паркинга

Масови обири от коли се случват на паркинга на Джъмбо, а решение на казуса не се намира към този момент няколко години. Според органите на реда това се е трансформирало в процедура и сигналите са ежедневни, само че няма какво да се направи. Оказва се че огромната верига няма сложено видеонаблюдение на паркинга и крадците не могат да бъдат хванати.
Прочетете още
Един от потърпевшите клиенти алармира до TrafficNews, като описа по какъв начин е станал следващата жертва на неоткриваемите апаши. Той показа, че неотложно е подал сигнал в районното ръководство, само че от там помощ не е получил.

„ Спрях на паркинга на Джъмбо-Пловдив, с цел да пазаря за 15 мин. През това време крадци са отключили колата ми с отдалечено средство, като са отмъкнали огромна сума пари. Веднага по-късно подадох тъжба в районно, откъдето ми споделиха, че съм следващия потърпевш точно на това място. Явно постоянно дебнат там крадци и тарашат колите на пазаруващите. Отговорът на служителите на реда беше, че няма изключително какво да се направи по въпроса, защото на паркинга няма камери. Недоумявам по какъв начин е допустимо тази обстановка да е нещо, което се случва постоянно, и никой никакви по-сериозни ограничения да не предприема”, добави потърпевшият.

Мъжът споделя още, че управлението на огромния магазин също остават без ответна реакция, в случай че на територията на техния обект е процедура сходно нещо. Министерство на вътрешните работи явно не взимат ограничения по проблема и не пращат цивилни да проверяват.

След питане от медията ни, полицията изпрати мнение, в което се твърди, че са адресирани сигнални писма със съответни рекомендации към Джъмбо. Една от тях е да бъде построена видеосистема за наблюдаване и надзор на периметъра, само че такива към момента няма. На паркинга на близкия хипермаркет за храна не е била регистрарана нито една кражба. Очевидно апашите са си набелязали единствено огромния магзин за играчки, поради неналичието на камери.

" Проверка в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи във връзка питане откри, че от началото на тази година са регистрирани 2 заявителски материала за осъществени обири от коли на паркинг пред магазин " Джъмбо ". Подобни публични сигнали за похищения в зоната на комерсиалната верига " Метро " няма регистрирани.

Като част от полицейските ограничения за попречване на обири на паркингите на огромните търговски обекти до шефовете им са адресирани сигнални писма със съответни рекомендации. Една от тях е да бъде построена видеосистема за наблюдаване и надзор на периметъра за паркиране на МПС към хипермаркета, каквато в тази ситуация с " Джъмбо " към момента няма. "

От Джъмбо споделиха, че не дават отговор за движимостите от колите на хората и скоро не е била сигнализирана кражба. Всъщност много от клиентите, които са станали жертва може да не са записали жалбите си в Министерство на вътрешните работи и по тази причина цифрата на грабежи от началото на годината да е ниско.

Потърпевшият се надява някой да се самосезира, с цел да може случаите да спрат. Той поучава хората да пазят имуществото в колите си, тъй като апашите дебне отвред.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР