Масовата имунизация започна, но стотици общопрактикуващи лекари алармираха, че препарати

...
Масовата имунизация започна, но стотици общопрактикуващи лекари алармираха, че препарати
Коментари Харесай

Личен лекар: Ваксинираните щяха да са с десетки хиляди повече на ден, ако ваксините бяха при нас

 Масовата имунизация стартира, само че стотици общопрактикуващи лекари сигнализираха, че препарати за тях няма и имунизирането на пациентите се отсрочва във времето. Има ли дефицит на ваксини и къде се пропука организацията?

" В Ботевград ваксини няма. Обстоятелствата са едни и същи, може би се пренасочиха имунизациите към имунизационните центрове. Масовата имунизация щеше да бъде с десетки хиляди повече дневно, в случай че имунизациите бяха при персоналните лекари. "  Това съобщи общопрактикуващият лекар д-р Валери Радков в ефира на  " България заран " по.

" Не се случва за първи път, не сме разочаровани, но искахме да допринесем за по-бързото имунизиране, тъй като това е спасението ", акцентира лекарят.

По думите му няма напрежение, само че изпадат в неприятно състояние, когато би трябвало да изясняват, че ваксини няма, а медиите към този момент разясняват всеобщата имунизация. 

" Големите градове евентуално също са неприятно сюрпризирани ", уточни доктор Радков и добави:  " нямаме указания по какъв начин да пренесем имунизацията. Имаме описи на пациентите, имаме телефоните им, единствено чакаме да се появят имунизациите и да стартираме имунизация ".

Той показа, че се надява казусът с дефицита на препарати да бъде решен през март. 

" Засега пациентите нямат право на избор. Предполагам, че ще работим с AstraZeneca. Аз малко се колебая, че всеки ще може да избира каква ваксина да му бъде сложена ", сподели още общопрактикуващият доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР