Масова ваксинация тече в момента в Пловдив, която е от

...
Масова ваксинация тече в момента в Пловдив, която е от
Коментари Харесай

Коронавирусът у нас: Масова ваксинация в Пловдив и опашки пред РЗИ

Масова имунизация тече сега в Пловдив, която е от трета фаза по националния проект. Днес се чака да минат към 1000 души, които са от държавни и общински институции, както и представители на средствата за всеобща информация.

Ваксината, която ще бъде сложена през днешния ден, е от компания Астра Зенека (AstraZeneca).

Опашка се е извила пред Регионалната здравна ревизия, предаде  TrafficNews . В постройката се позволяват най-малък брой хора, заради епидемиологичните ограничения.

Предстои стартирането на Фаза IV, която включва имунизирането на възрастни хора на и над 65-годишна възрасти и лица с съпътстващи хронични болести заради по-тежкото протичане на болестта и по-високият риск от развиване на затруднения и смъртен излаз, в това число имунокомпроментирани или лица с вторични имунни дефицити. Очакван брой подлежащи в тази група са 1 800 000 души над 65-години, както и към 15% от лицата сред 45 и 65 годии, което се равнява на към 300 000 лица.

Причината да се премине към четвърта фаза е липса на предпочитание у лицата от предните етапи да се имунизират.

Ваксинационният проект не е пред неуспех “, съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев пред bTV. По думите му имунизациите вървят добре, а количествата ваксини се усилват.

Кунчев добави, че надали ще съумеят да извърнат настройките към имунизирането . „ Нищо не може да стане с вълшебна пръчица. Това го знаем от години, тъй като се занимаваме с други имунизации. За мое страдание на Балканите сме измежду най-песимистичните “, сподели той. Според него нежеланието за имунизация измежду младежите е заради това, че не са наранени съществено от вируса. „ Но те са и най-дълго в обществените мрежи и са най-засегнати от инфодемията, която цялостни главите им с неистини и нелепости . Ако и през днешния ден влезете в която и да е мрежа, ще видите какви числа и „ обстоятелства “ се вадят “, сподели Кунчев.

Той е безапелационен, че има задоволително същинска информация за имунизациите на уеб страниците на Министерство на здравеопазването, на този на ИАЛ, и на Здравната каса. „ Въпросът е какво желае да чете човек.  Ако искаш да прочетеш, че Бил Гейтс ще ни чипира, влизаш и четеш това . Изглежда другото напряга хората и ги кара да мислят “, сподели Кунчев с подигравка.

Междувременно   от през днешния ден до края на седмицата всички, които попадат в четирите етапи от Националния имунизационен проект могат да се имунизират с имунизацията на " AstraZeneca " в " Пирогов ".

Създадена е организация там да бъдат имунизирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с съпътстващи хронични болести, съобщи Българска национална телевизия. 

Данните от последното денонощие

1086 са новите случаи на ковид у нас за последното денонощие . Това сочат данните на Единния информативен портал. Направени са 10 926 теста, което значи, че позитивните проби са съвсем 10%.

За последните 24 часа са умряли 42 души, а излекуваните са 744 . В болница са 3704 инфектирани, от които 300 – в интензивни отделения. Най-много са новите случаи в София – 335. Следват областите Пловдив - с 93, и Плевен - със 70 души.

През миналото денонощие са сложени 4 594 дози ваксини . Така общият брой на имунизираните у нас към този момент е 90 514, от които с втора доза са над 25 000 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР