Масова е практиката да се изповядват сделки на по-ниска сума,

...
Масова е практиката да се изповядват сделки на по-ниска сума,
Коментари Харесай

Журналист: Борисов е на път да си отреже дясната ръка

Масова е практиката да се изповядват покупко-продажби на по-ниска сума, с цел да се заобикалят налози и такси. Когато човек е на държавна работа това е изключително укоримо. Това сподели социологът Кънчо Стойчев в ефира на БТВ.

Някои се оправдават, че политиката е рискова работа и по тази причина си разрешават такива дребни заигравки с парцели, разяснява политологът Георги Киряков.

„ Направи ми усещане, че подалият оставка Красимир Първанов сподели, че не е виждал листата с цените. Без да съм правил информация, че в някой от по-старите жилища в Люлин можете да си вземете жилище на сходни цени “, разяснява журналистът Евгени Петров.

„ Хипотезата ми е, че има две заплащания, едното от които е под масата. Това е първокласна постройка и за 600 - 700 евро да си купите парцел е невероятно. Ако е по този начин щеше да има опашка “, сподели Стойчев.

„ При всички случаи ще има последици за Цветанов. Цялата настройка на договорката продажба-замяна-покупка и всичко за три дни, това демонстрира, че нещо се крие и то не поради ниска цена, а скрити приходи. Другата разумна опция е, че е оказан напън. Това би трябвало да се ревизира “, добави той.

Киряков добави, че Цветанов има цялостната отговорност за разразилия се скандал. „ Всичко е тръгнало от скандалната корекция. Той е отговорен, а въпросът е какви последици ще има за партия ГЕРБ, за страната и за изборите “.

Според журналиста, Цветанов е несменяемият кадър на ГЕРБ. Той е опората и сърцето на партията, съгласно някои, само че е допустимо това да се промени. „ Борисов е на път да си отреже дясната ръка “, разяснява той.

„ Скандалът занапред ще се развие. Всичко това се отразява зле на ГЕРБ. Борисов е в сложна обстановка и се пробва да вземе правилните решения. Скандалът е прекомерно огромен, с цел да бъде заметен, предвижда Стойчев.

Според анализаторите няма неприятно в това българските политици да са заможни, стига да оправдаят средствата си.

„ В случая колкото по-голяма е жертвата на ГЕРБ, толкоз по-добре ще се внуши на обществото, че е разчистено “, сподели журналистът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР