Масова чистка по високите етажиКметът на Киев Кличко е против

...
Масова чистка по високите етажиКметът на Киев Кличко е против
Коментари Харесай

Зеленски обмисля смяната на Залужни

Масова чистка по високите етажи
Кметът на Киев Кличко е срещу отстраняването на украинския главнокомандващ

Украинският президент Володимир Зеленски удостовери пред италианската телевизия RAI, че обмисля решението да уволни главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни, като част от огромна чистка по високите етажи на властта.

“Залужни? Трябва ни рестарт, промяна на управлението, освен на военното. Това е въпрос, който се отнася за хората, които би трябвало да оглавят Украйна. Определено е нужен рестарт, ново начало ”, сподели Зеленски, когато бе запитан за слуховете за уволнението на Залужни.

“Говоря за промяна на няколко държавни водачи, освен във военния бранш. Обмислям тази подмяна. Става въпрос за цялото управлението на страната ”, добави украинският президент.

В последните дни в голям брой западни и украински медии се появиха информации за среща, на която Зеленски е посъветвал Залужни самичък да се отдръпна, което не било признато от генерала.

Съветникът на Байдън - Джейк Съливан - съобщи, че Щатите няма да се намесват. По думите му това е суверенно право на Украйна и президентът Зеленски взема самичък своите решения.

В същото време кметът на Киев Виталий Кличко разяснява, че е срещу рокадите. “За страдание настъпи моментът, когато политиката може да надделее над здравия разсъдък и ползите на страната. И този миг не зависи от Залужни. Надявам се, че управляващите ще схванат сериозността на стъпките, които подхващат в този момент и пълнотата на тяхната отговорност ”, написа Кличко в Телеграм.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР