Масов протест под прозорците на властта. От КНСБ ще изразят

...
Масов протест под прозорците на властта. От КНСБ ще изразят
Коментари Харесай

Протест под прозорците на властта за по-високи доходи

Масов митинг под прозорците на властта. От КНСБ ще изразят недоволството си по улиците на СофияОттам упорстват за по-високи заплати - най-малко още 100 лв. към възнаграждението на всеки служащ и наложителното опазване на клас " Прослужено време”.

Синдикатите желаят още минимална заплата от 700 лв. за всеки млад висшист, обикновено възнаграждение на изключителния и нощен труд и необлагаем най-малко до размера на минималната заплата.

" Очакваме да се съберат към 8000 души на митинга. Не вършим национална гражданска война, с цел да смъкваме някого. Нямаме политически искания”, сподели в " Здравей, България” президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Според нас минимална заплата от 510 лв. е малко. Искахме най-малко 530 лв.. В Румъния тя е 318 евро от началото на тази година. Докога ще изоставаме, към този момент сме равни с Македония, Сърбия. С кой остана да се сравняваме”, попита Димитров.

Близо 150 души от Монтана потеглят към столицата, с цел да се включат в митинга. Хора от Враца, Видин, Лом също ще се причислят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР