Масов бой избухна в карловското село Розино и вдигна на

...
Масов бой избухна в карловското село Розино и вдигна на
Коментари Харесай

Масов бой между две цигански фамилии в Розино


Масов пердах избухна в карловското село Розино и подвигна на крайник полицията. Към 17 ч. през днешния ден чиновници на реда са реагирали и предотвратили разрастването на следващото сборичкване сред двете враждуващи ромски семейства Сребреви и Ескендерови.

Има потърпевши, само че не съществено. С полицейски заповеди са арестувани 44 от участниците в сбиването. Образувано е досъдебно произвеждане, осведоми DarikNews.bg.

За обезпечаване на публичния ред в селото са ангажирани чиновници от Районното ръководство в Карлово и бранш Специализирани полицейски сили. Към момента ситуацията е спокойна.

Екшънът се заформи още в събота вечерта,

когато група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловни пушки. При стрелбата са ранени двама души, само че съгласно лекарите, пострадванията не са съществени и няма заплаха за живота им. Други двама са с порезни рани от падналите строшени стъкла.

От дългогодишната омраза сред двата рода страдат всички, настояват поданици на селото.

„ Докъде ще стигне всичко това? Аз не дръзвам към този момент да отивам на работа. Тук нещата няма да се оправят. Ако не са едните, ще са другите. Хвърчат камъни. Не са ходили бойци, не са яли пердах, по тази причина е по този начин “, разясниха хората в селото.

„ Успяхме да податлив нещата, популярност Богу. Иначе следствията какви щяха да бъдат, един Бог знае. Разговарял съм с двата рода - едните и другите не споделят точната причина. Правя срещи, беседваме за чест и достолепие. Свързани са бракове, родове... Слава Богу, че най-малко имат боязън и почитание “, уточни кметът на селото Ангел Шаламанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР