Масоните – едно от най-древните тайни братства, което продължава да

...
Масоните – едно от най-древните тайни братства, което продължава да
Коментари Харесай

Тайният живот на масоните

Масоните – едно от най-древните секрети братства, което продължава да е обгърнато в секрети и мистерии. В продължение на епохи техните секрети и обичаи били се предават от потомство на потомство без да излизат от рамките на организацията. Затова обстоятелствата по-долу са прекомерно условни, само че въпреки всичко задоволително забавни, с цел да се поинтересува човек какво се случва зад тила му…

Масоните са длъжни да дават лъжливи свидетелски показания, когато е упрекнат различен масон. Те признават, че това е закононарушение, само че за тях надалеч по-голям грях е да не защитят собствен човек.

Сред масоните съществува скрито здрависване, макар че някои членове на обществото отхвърлят това. Според слуховете, има даже избрани изречения, които масон може да произнесе, когато е в огромна заплаха, и други масони ще му се притекат на помощ. Основателят на мормонството Джоузеф Смит изрекъл такава фраза в последните си мигове преди да бъде погубен от навалица ядосани хора.

Масоните, естествено, разполагат и с секрети пароли. Това е измежду най-известните обстоятелства за членовете на тайното общество, като е ясно, че те имат разнообразни пароли за разнообразни мотиви и аргументи. Най-известната дума е „ мор-бон-зи “, която се употребява единствено при посвещения и специфични случаи. Тайният код, който масоните употребяват съвсем всекидневно, е „ ту-бал-кайн “.

Масоните имат вяра, че изтокът символизира прераждането. Те възпяват изгряването на слънцето, следейки придвижването му по небето. Затова и масонските ложи се строят от изток на запад в опит да се управлява слънчевата сила.

Атеистите не могат да станат масони. Основно условие към евентуалните членове на братството е да имат вяра в по-висша мощ. Не е значимо в каква висша мощ се има вяра, само че би трябвало да се има вяра. От друга страна, за обичайно низвергнати групи като гейовете няма проблем да членуват стига да съблюдават главните морални полезности. В братството към момента не се одобряват дами, само че вътрешни масонски групи се пробват да трансформират този факт.

Основна цел на масоните е да управляват финансовите и политическите институции в разнообразни страни. Около 500 000 масони съставляват непропорционално огромна група от чиновници в банковия бранш и политическите среди. Дори лечебни заведения и университети постоянно са следени от хора на братството.

Ако се вгледате в един $ ще видите Всевиждащото Око над пресечена пирамида. Това е масонски знак, под който на латински е  написано „ Нов международен ред “. Мнозина отхвърлят, че наличието на този знак на банкнотата е дело на масони, само че като се има поради, че в комисията за основаване на $ е участвал Бенджамин Франклин, изтъкнат член на братството в Съединени американски щати, то нещата добиват напълно логически тип.

Андреш Брайвийк, който умъртви 77 души в Норвегия, е бил член на масонската ложа „ Свети Олав “ в Осло. И въпреки че бил бързо изключен от Ложата, въпросът с участието му там остава отворен.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР