Масло от турти при възпалени стави и ревматизъм. Туртите са

...
Масло от турти при възпалени стави и ревматизъм. Туртите са
Коментари Харесай

Масло от турти при възпалени стави и болки в мускулите

Масло от турти при възпалени стави и ревматизъм.

Туртите са известни и доста непретенциозни растения, които порастват във всеки двор. Те са доста потребни освен за вашите цветни лехи, само че и за вас самите.

Тези известни едногодишни растения имат удивителна дарба да защищават цветните ви лехи от вредители, само че малко хора знаят, че те са извънредно потребни за нашето здраве.

Чай от това цвете постоянно присъстваше на масата, когато ни боляха коремите по време на празници. Той е потребен за храносмилането, само че още по-полезно е маслото от турти.

Това е необикновено средство за ставите. Тези, които страдат от ревматизъм и болежка в ставите ще го оценят. Всичко, което би трябвало да извършите, е да откъснете тези цъфтящи оранжеви цветни глави и да ги залеете със зехтин в съответствие 1 към 3. Оставете да престои в продължение на 3 седмици.

Използвайте маслото за разтриване и масажиране на възпалените стави, кости и мускули. Ако желаете и още по-бързо облекчение на болката, добавяйте и запарка от цветовете към ваната. Накиснете цветовете вечер и ги оставете накиснати във вода за една нощ. Кипнете сместа на идващия ден и я изсипете във ваната (можете да я прецедите или да добавите и цветовете).

В националната медицина настойката от турти от дълго време се употребява като диуретик и против глисти. Чаят е подобаващ за лекуване на диария и стомашни конвулсии.

Съвременната просвета удостоверява лечебните свойства на туртите. Помагат за лекуването на черния дроб и бъбреците и облекчават болката при възпалителни процеси. Екстрактът от турти усъвършенства метаболизма и укрепва имунната система.

Билков чай за възстановяване на зрението
На 0,5-литра вода вземете 1 чаена лъжичка зелен чай, 2 цвята турта, 3 цвята невен, 2 листа от коприва, 1 лист йерусалимски артишок и 2 стръка мента.

Залейте с вряла вода и покрийте с забрадка за 30 минути. Можете да пиете чая денем и да го разреждате с вода. Можете да измиете очите си заран с остатъка от чая.

За да възстановите зрението си, билкарите предлагат също да консумирате 3 свежи цветя турта дневно в продължение на 1 месец. За деца дозата е 1 цвят.

При настинки
Инхалацията ще ви помогне да улесните дишането. Залейте 5 цвята турти с вряла вода. Оставете да престои 5 минути.

Вдишайте през устата и издишайте през носа. Когато започнете да дишате свободно през носа, вдишайте през носа и издишайте през устата.

Вижте още: Добрите мисли лекуват. Бъдете положителни постоянно!

Изгонване на насекомите от къщата
Баба постоянно споделяше, че това цвете ще изгони нежеланите жители от стаята. Ароматът надеждно ще прогони даже мухите от стаята ви. За да се отървете от въшките, използвайте масло от турти, като го втриете в косата и го оставете да работи 20 минути. След това изплакнете косата с запарка от турти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР