Масло от мащерка при артрит и подагра Това растение ме

...
Масло от мащерка при артрит и подагра Това растение ме
Коментари Харесай

Масло от мащерка при артрит, подагра и гъбички по ноктите

Масло от мащерка при артрит и подагра

Това растение ме изненада със своите лечебни свойства и успеваемост! Наистина е по-силно от аналгин!

Скорошно изследване сподели, че етеричното масло от мащерка има мощни антисептични свойства. Тимолът постоянно влиза в състава на многочислени препарати за уста и антисептични кърпички.

Друго изследване сподели, че мащерката успокоява болката, а маслото от мащерка обичайно се употребява за облекчение на болката от стотици години.

Изследване, извършено в Университета по медицински науки в Бабол, Иран, удостовери, че мащерката е извънредно мощно обезболяващо и облекчава менструалната болежка даже по-добре от ибупрофен или аналгин.

Ето някои от най-важните приложения на етеричното масло от мащерка:

Антиревматично: ревматизмът е резултат от артрит, погрешно или възпрепятствано кръвообращение или подагра и нараснала централизация на отрови като пикочна киселина в кръвта. Етеричното масло от мащерка е извънредно дейно и в двата случая, защото има диуретични свойства и отстранява токсините посредством урината. Освен това работи като стимулант, който задейства кръвообращението.

Антисептично: мощните му антисептични свойства бързо заздравяват рани и язви и предотвратяват инфекции.

Хипертонично: възстановява кръвното налягане, като го покачва, тъй че е потребно за хора, които имат ниско кръвно налягане и губят схващане и се усещат летаргични.

Тонизиращо: това етерично масло ускорява кръвообращението и укрепва имунната система, поддържа здравето на нервната, сърдечната и храносмилателната системи, мускулите и кожата.

Тимолът усилва % на здравословните мазнини в клетъчните мембрани.

Тимолът усилва притока на кръв към кожата и по този метод форсира заздравяването на рани и кожни проблеми.

Унищожава гъбичките по ноктите, убива паразитите, лекува инфекциите на пикочните пътища и пикочния мехур, а диуретичните му свойства усилват успеваемостта му.

Изсипете малко етерично масло от мащерка върху парещ компрес и го поставете върху засегнатите области при ишиас, подагра, ревматична болежка, мускулно напрежение, болки в мускулите и ставите, спортни пострадвания, артрит.

Добавете го към топлата вана и маслото за масаж. Можете да го употребявате за лекуване на кандидоза и вагинит.

Можете да употребявате мащерката като тонизиращо средство за коса и при измиване на лицето за лекуване на акне.

За да успокоите ухапванията от инсекти, намачкайте прясна мащерка или използвайте разредено масло и го нанесете върху зоната на захапване.

Използвайте 1% разтвор като антибактериално средство за плодове и зеленчуци.

Вижте още: Чай от маслинови листа предотвратява инсулт и облекчава диабета

Мащерката ще защищити дома ви от инсекти. За да предотвратите раздразнение, е рационално постоянно да употребявате маслото от мащерка в композиция с други масла. Можете да го смесите с етерично масло от лавандула, лимон, бергамот, грейпфрут и розмарин.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР