Масло от бабасу е естествена и популярна козметика, която може

...
Масло от бабасу е естествена и популярна козметика, която може
Коментари Харесай

Масло от Бабасу за ежедневна красота

Масло от бабасу е естествена и известна козметика, която може да се употребява за коса, лице и тяло. Благодарение на него ще овлажните кожата, ще я извършите по-стегната и ще забавите процеса на стареене. Можете да го употребявате под формата на масаж, за битка с целулита и за грижа за косата.

Маслото от бабасу се получава от ядките на палмата аталия. Тези дървета могат да бъдат открити в Амазонка и Африка. Маслото от Бабасу е студено пресовано и по-късно се пречиства по естествени способи.

Маслото е без мирис, бяло – бежово и меко. Под въздействието на телесната топлота маслото се разтваря и се трансформира в транспарантна течност. Това кара маслото да се всмуква бързо и да не оставя мазни петна. Маслото от бабасу се употребява като основа за лосиони, червила, восъци за вежди и овлажняващи кремове. Можете да закупите това масло в положителни аптеки или в интернет.

Маслото от Бабасу има следните резултати:

  • овлажняващ
  • омекотяване
  • възстановяване на еластичността на кожата
  • противодейства на загубата на влага в кожата
  • подсилване на липидната обвивка на кожата
  • антиоксидант
  • подтиква обновяването на клетките
  • регенеративна кожа
  • срещу стареене

Освен това оказва помощ в битката с целулита и стриите. Маслото е хипоалергично и натурално, по тази причина е идеално за бременни дами и хора с кожни проблеми.

Маслото от бабасу работи като кокосово масло и съдържа наситена лауринова киселина. Тази киселина има антибактериални и антисептични свойства. Освен това маслото съдържа ненаситени мастни киселини, виновни за устойчивостта на окисляване, с помощта на което работи като натурален UV филтър.

Ако имате суха, повредена и скучна коса, маслото от бабасу ще бъде идеално за вас. Той ще я овлажни, ще улесни разплитането и ще сътвори натурален предпазен филтър, тъй че да не се къса или разцепя косъма. Маслото от бабасу също ще ви помогне в битката с пърхота и сензитивната кожа.

Как да употребявате масло от бабаус

1. Масло от бабасу за лице

Два пъти седмично, за предпочитане вечер, намажете лицето си с малко масло от бабасу. Благодарение на това ще предотвратите стареенето на кожата, породено от свободните радикали.

2. Овлажняване на тялото

Веднага след къпане загрейте малко количество масло в ръцете си, след което го втрийте щедро във влажна кожа. Ако имате места, които са по-често сухи (например колене, пети, лакти), намажете ги с по-дебел пласт. Маслото от бабасу е идеално за къпане. Просто би трябвало да разтворите две супени лъжици масло във вана с топла вода.

3. Масаж

Можете да създадете своя лична специфична примес от масло от бабасу и етерично масло. Масажирайте цялото си тяло с него. Етерично масло с флорален мирис, да вземем за пример роза, е идеално за релаксация. За антицелулитен масаж обаче прибавете масло от канела или грейпфрут.

5. Масло от бабасу за коса

Маслото би трябвало да се нанесе върху суха коса и да се остави за един час. След това време е задоволително да измиете щедро с шампоан и да подсушите. Ако косата ви е доста суха, можете да оставите маслото да работи цяла нощ. Благодарение на това косата ви ще стане мека и блестяща.
Масажирайте усърдно маслото в скалпа за проблематичен скалп и го оставете за един час. След това го измийте с гальовен шампоан.

6. Регенериране на кожата на ръцете и краката

Нанесете пълен пласт масло от бабасу върху ръцете и краката. След това го оставяте за цяла нощ. Има даже специфични чорапи и почистващи ръкавици, които ще засилят резултата на маслото и ще го задържат през цялата нощ.

Най-важните свойства на маслото от бабасу

Маслото от бабсу има доста изгоди, само че дано се срещнем с най-важните от тях.

1. Лека текстура

Един от най-големите проблеми при потреблението на кокосово масло в козметиката е неговата тежест, която се усеща както върху косата, по този начин и върху кожата. След като го нанесете върху косата, би трябвало да измиете главата си, с цел да премахнете мазния пласт. В резултат на това нанасянето на кокосово масло върху косата ви може да отнеме много време.

По време на козметични процедури, маслото от бабасу прави целия развой доста по-лесен и по-бърз. Можете да получите същите хранителни резултати като с кокосовото масло, само че не е нужно да го отмивате. Около час след вярното нанасяне върху косата и малко по-малко при нанасяне върху кожата е съвсем незабележимо. След като изчакате да изсъхне и попие, не усещайте мазния филм. Леката текстура на тази натурална козметика безспорно е един от главните причини за нейното потребление.

2. Не запушва порите на кожата

Маслото от бабасу не запушва порите като кокосовото масло. Ако имате мазна кожа и сте склонни към акне, този неповторим артикул за хубост е освен доста по-добър, само че може да се употребява и за ежедневна грижа и навлажняване на лицето.

3. Попива бързо

Искате ли да успокоите сухата кожа незабавно и просто нямате време да чакате лосионът или друга козметика да попие? Маслото от бабасу се всмуква доста по-бързо от множеството натурални масла. То оставя косата и кожата меки и гладки, без лоен искра, като след приложимост не е належащо да се измива или разтрива.

4. Има доста мека миризма

Друг минус, въпреки и нищожен, при потреблението на кокосово масло е, че то издава много мощна и отчетлива миризма, изключително нерафинираното. За мъжете, по-специално, изгодите за здравето от кокосовото масло могат да бъдат затъмнени от визията на кокосовия мирис през целия ден. Освен това някои обстановки лимитират хората да употребяват всякаква форма на ароматни артикули за грижа за кожата и косата. Babassu Oil взема решение този проблем, като предлага същите изгоди без непреодолимия мирис. Миризмата на масло от бабасу е на практика незабележима.

5. Подпомага заздравяването на повредена кожа

В допълнение към способността да овлажнява кожата в дълбочина, маслото от бабасу има скъпи антибактериални свойства и обезпечава нужното количество витамин Е, което от своя страна дейно оказва помощ за регенерацията на клетките. Идеално е за лекуване на напукани устни, леки изгаряния, плитки рани, напукани пети и други дребни дерматологични проблеми. Чрез прибавяне на антибактериални етерични масла като масло от чаено дърво към него, неговият антисептичен капацитет ще бъде в допълнение усъвършенстван.

6. Намалява зачервяването и възпалението

Лауриновата киселина, главната съставна част на маслото от бабасу, има натурален противовъзпалителен резултат. Внимателно нанесете малко количество масло върху ухапвания от инсекти, обриви, екзема, псориазис и розацея, както и напукана, изгорена или по различен метод раздразнена кожа, с цел да успокоите дискомфорта и да намалите зачервяването и възпалението.

7. Охлаждащ резултат

Неприятно горещо на открито? Последното нещо, което желаете да извършите, е да нанесете тежка козметика по цялото си тяло. За благополучие, когато маслото от бабасу влезе в контакт с кожата, то има лек охлаждащ резултат. Това го прави съвършен за ежедневна грижа за кожата през лятото, а също по този начин може да обезпечи облекчение посредством облекчение на разнообразни болести и възпаления, породени от слънчево изгаряне.

8. Възстановява, омекотява и почиства косата

Маслото от Бабасу работи отлично като надълбоко проникващ еликсир за коса. След няколко седмици потребление на маслото върху косата си, можете да забележите огромна разлика, в това число, само че освен доста по-малко цъфнали краища. Можете също да добавите масло към ежедневния си шампоан и еликсир. Няколко капки са задоволителни, само че може би си коства да добавите още малко. Достатъчно е да загреете маслото до към 25ºC, след което да го добавите към козметиката и да го разбъркате добре.

9. Подхранва скалпа

Маслото от Бабасу е идеално освен за вашата коса. Освен това е отлично успокояващо и подхранващо масажно масло за скалпа. Поради своята лекост и скоростта, с която се всмуква, бабасу няма да бъде толкоз мъчно да се отмие от скалпа, колкото кокосовото масло.

Ако сте склонни към пърхот и други раздразнения на скалпа, babassu може да помогне! Освен че е надълбоко овлажняващо, той има и естествено противовъзпалително и антибактериално деяние.

10. Осигурява здрави нокти и кожички

Маслото от бабасу е богато на витамин Е, който е едно от главните хранителни субстанции, виновни за здравето на кожата и ноктите. Когато се употребява постоянно върху ръцете и краката, ще омекоти кожичките и ще укрепи ноктите, като им обезпечи доза богата на хранителни субстанции и влага.

11. Предотвратява загубата на влага

Тъй като маслото от бабасу се всмуква бързо и не е належащо да се отмива, това е извънреден лосион за тяло. Можете да го нанесете върху кожата или да се поглезите с топла вана, откакто добавите масло към водата. Само няколко чаени лъжички ще поддържат кожата ви мека и гладка. Трябва също да помислите за прибавяне на чаша британска сол към вашата вана за още по-подмладяващ резултат.

12. Предотвратява изпотяването

Поради своята антибактериална природа, маслото от бабасу е отлична основа за подготвяне на домашни дезодоранти. Комбинирайте 2 супени лъжици сода за самун, към 6 супени лъжици прахуляк от аранта и 10-15 капки обичано етерично масло или масла с 1/2 чаша разтопено масло от бабасу. Така приготвената козметика работи като дезодорант, само че с по-кратко време за съхнене, тъй че можете да я употребявате, без да се страхувате да изцапате облеклата си.

13. Здравословна опция на олиото за готвене

Бабасу може да се употребява при готвене, тъкмо като кокосовото масло. Много по-слабо изразеният му орехов мирис постоянно го прави по-добро допълнение към огромно многообразие от храни. Когато се употребява, то обезпечава същия впечатляващ лист от изгоди за здравето като кокосовото масло, в това число възстановяване на равнищата на холестерола, балансиране на равнищата на кръвната захар, повишение на енергийния и хормонален метаболизъм, както и по-здравословни и мощни мозъчни функционалности.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР