МЪСКОГИ, Оклахома (AP) — Коридорите на Bacone College са студени

...
МЪСКОГИ, Оклахома (AP) — Коридорите на Bacone College са студени
Коментари Харесай

Най-старото индианско училище в Оклахома, Bacone College, е застрашено от дългове и разруха

МЪСКОГИ, Оклахома (AP) — Коридорите на Bacone College са студени и тъмни. В основната зала не се чуват лекции, а единствено непрекъснатото бръмчене на нагревателя, поддържащ административните офиси топли.

Студентите не посещават часове тук този учебен срок, само че към момента би трябвало да се работи Свършен. В историческите здания на колежа има течове за задръстване, плесен за пречистване и скъпи творби на индианското изкуство за избавяне от съсипия. Да не приказваме за измислянето на проект, който да защищити колежа от затваряне вечно. Това е сложна задача за деветте останали чиновници.

Но в тази дъждовна декемврийска заран президентът на колежа извършва поръчка на DoorDash. „ Ако имаме парите, можем да платим “, сподели краткотрайният президент Ники Майкъл по отношение на заплатите. Дори тя би трябвало да откри метод да свързва двата края.

Основан през 1880 година като баптистки мисионерски лицей, фокусиран върху асимилацията, Bacone College се трансформира в ръководена от коренното население институция,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР