Маските за лице се превърнаха в голям бизнес след като

...
Маските за лице се превърнаха в голям бизнес след като
Коментари Харесай

Японски маски пресъздават истински лица


Маските за лице се трансфораха в огромен бизнес откакто се развихри пандемията
(снимка: SCMP / YouTube)

Година откакто стартира пандемията от ковид, я понски търговец на дребно излезе с нова концепция за лицевите маски. Той предлага хипер- реалистична маска, която моделира чертите на чужд човек в три измерения.

Маските на Шухей Окавара не пазят от вируса, само че възпроизвеждат точния външен тип на японец, чиито черти са „ отпечатани ” върху тях. „ Магазините за маски във Венеция евентуално не купуват и не продават лица. Но това е нещо, което евентуално ще се случи във фантастичните истории ”, споделя Окавара, представен от. „ Мислех, че би било занимателно в действителност да го направя ”.

Маските към този момент се продават на цена от 98 000 йени (950 щатски долара) за брой в магазина на Окавара в Токио – Kamenya Omote, чиито артикули са известни като аксесоари за празненства и театрални представления.

Окавара заплаща на моделите 40 000 йени за правото да употребява лицата им. Той е избрал първия модел от повече от 100 претенденти, които са му изпратили своите фотоси при пускане на плана през октомври. След това художник е преработил печелившия облик, основан на 3D принтер.



Първоначалните запитвания допускат, че търсенето на сходни маски ще бъде мощно, споделя Окавара. „ Както постоянно се случва с клиентите на моя магазин, няма толкоз доста хора, които купуват (маски за лице) за съответни цели. Повечето ги възприемат като творби на изкуството ”.

Окавара възнамерява последователно да добави нови лица, в това число някои от чужбина, към сбирката си от реалистични маски.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР