Маските за лице от днес не са задължителни в магазините,

...
Маските за лице от днес не са задължителни в магазините,
Коментари Харесай

Маските не са задължителни в магазините, нови 1429 заболели от Covid-19

Маските за лице от през днешния ден не са наложителни в магазините, откакто министърът на опазването на здравето издаде нова заповед.

В същото време новите случаи на ковид са 1429 за последното денонощие. Те са открити при направени 6541теста. Така позитивните проби са към 22 на 100.

Починали са девет българи с ковид. Така от началото на компанията общо 37 469 българи са изгубили борбата със болестта. Това сочат данните от Единния информативен портал.

В лечебни заведения се лекуват 1084 души с ковид, от които 55 са в интензивно поделение.

Излекуванитепрез последното денонощие са 3702 души, а общо от началото на пандемията - 1 162 772.

Активните случаи все още са 22 707.

Поставени са 2898 ваксини в сряда. Така от началото на имунизационната акция са сложени 4 495 939дози с ваксини.

От през днешния ден се трансформират и условията за носене на защитни маски за лице, които ще бъдат годни до 18 август 2022 година

Маските остават наложителни единствено за лечебни заведения, аптеки, оптики, в обществените домове и превоза. Децата до 6 години могат да не носят маски на тези места, планува заповедта на служебния здравен министър Асен Меджидиев.

Остава условието за съблюдаване на отдалеченост сред хората навън от метър и половина.

Препоръчва се на работодателите при опция и по преценка да провеждат отдалечена форма на работния развой или работно време с променливи граници или на смени.

Административните услуги при опция да се дават отдалечено, предлага здравният министър.

Заповедта планува още да не се позволяват деца в яслите и градините със признаци на ковид.

Заповедта на министър Меджидиев планува уеднаквяване на противоепидемичните ограничения в странатаотносно разпространяването на ковид. Тя анулира всички въведени противоепидемични ограничения в обособените области.

След влизане в действие на заповедта шефовете на районните здравни инспекции могат да вкарват противоепидемични ограничения, съответстващи на по-висок стадий на разпространяване на ковид при нужда.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР