Маските са като презервативите - слагат се там, където трябва,

...
Маските са като презервативите - слагат се там, където трябва,
Коментари Харесай

Маската е като презерватива - слага се където трябва, за да върши работа, заяви д-р Николова |

Маските са като презервативите - поставят се там, където би трябвало, с цел да правят работа. Ако ограниченията у нас се съблюдават, ще овладеем обстановката. Напрежението след Нова година е необикновено, усещаме се като опълченци. 

Това съобщи персоналният доктор доктор Гергана Николова по Българска национална телевизия, като разяснява нарастването на заразаните с ковид у нас. Ситуацията не трябва да се подценява, не можем да пренебрегнем обстоятелството, че всяка сутрин се разсънваме с новината, че още веднъж 2 автобуса са аварирали с жертви на COVID-19, съобщи вирусологът доцент Любомира Николова-Гломб. 

Д-р Николова сподели още, че има изразени постковид синдроми - окапване косата, отключването на захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, доста чести са затрудненията в белия дроб. След 10-дневна карантина пациентът е минал острата част, само че ние продължаваме да лекуваме следствията, заяви тя. 

Възрастен мъж с диабет и още съпътстващи болести, имунизиран с три дози, не се болести от болните си внучета, които е гледал по празниците, даде образец доктор Николова. В практиката си имам единствено един пациент с две дози, който направи пневмония. На 78 години мина напълно умерено през болестта. 

Няма вълна от грип сега, успокои доцент Гломб. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР