Маските на закрито отново стават задължителни. Мероприятията на закрито ще

...
Маските на закрито отново стават задължителни. Мероприятията на закрито ще
Коментари Харесай

Маските на закрито отново стават задължителни

Маските на закрито още веднъж стават наложителни. Мероприятията на закрито ще бъдат проведени при пълняемост до 50% от потенциала на съответната зала, като наложително се носят маски, съобщи министърът на опазването на здравето - Кирил Ананиев.

При комерсиалните обекти на закрито ще би трябвало да се съблюдава и 1.5 метра отдалеченост.

Относно спортните мероприятия няма смяна. Заетостта на откритите спортни уреди остава 50%, като наложителната отдалеченост от метър и половина също се резервира.

Здравният ни министър призна, че предстоят нови диалози за вероятно удължение на епидемиологичната конюнктура.

Това ни дава съображение, без да вкарваме нови тежки ограничения, да се обърнем към българските жители и да желаяме по-стриктно съблюдаване на настоящите ограничения. Договорихме се да предприемем следните ограничения от на следващия ден - мероприятията на закрито да бъдат проведени при пълняемост до 50% от потенциала на съответната зала, като наложително се носят маски или други защитни средства. Това се отнася и за нощните заведения и кината, съобщи министър Кирил Ананиев.

По-рано през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов свика работна среща в Министерския съвет по отношение на настоящата обстановка с разпространяването на COVID-19.
В срещата участваха министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, членовете на Националния действен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, шефът на Столичната районна здравна ревизия Данчо Пенчев, изпълнителният шеф на " Александровска болница " Костадин Ангелов и изпълнителният шефа на Университетската акушеро-гинекологична болница " Майчин дом " Иван Костов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР