Маскирани въоръжени лица нахлуха в телевизионно студио в Еквадор и

...
Маскирани въоръжени лица нахлуха в телевизионно студио в Еквадор и
Коментари Харесай

Въпреки извънредното положение в Еквадор: Въоръжени нахлуха в телевизионно студио

Маскирани въоръжени лица нахлуха в телевизионно студио в Еквадор и заплашиха ужасените чиновници. Работниците са били принудени да паднат на пода по време онлайн предаване на публичния ефирен канал TиCи. Нападението е станало в град Гуаякил, а по време на офанзивата директното предаване е било прекратено. Полицията заяви, че по-късно е освободила всички чиновници и е направила 13 ареста. 

 
Чухме нещо, което си мислехме, че е свада пред студиото, само че това не беше по този начин. По слушалката продуцентът ни сподели, че би трябвало да сме деликатни, тъй като въоръжени са влезнали в постройката. Те по-късно пробиха вратите на студиото, с цел да могат да кажат каквото си желаят. 
Хорхе Рендон, публицист

Най-малко 10 души са били убити, откогато в Еквадор влезе в действие 60-дневно изключително състояние. То беше оповестено, откакто прочут водачът на проведена незаконна група " Чонерос " Адолфо Масиас Виламар, прочут като Фито, изчезна от затворническата си килия. Все още обаче не е ясно дали случаят в телевизионното студио в Гуаякил е обвързван с бягството на Фито. От своя страна президентът Даниел Нобуа съобщи, че сега в Еквадор съществува " вътрешен въоръжен спор ". 

 
Дадох ясни инструкции на полицейските и военните командири да се намесят в контрола на пандизите. Току-що подписах указ за изключително състояние, с цел да могат въоръжените сили да получат цялата политическа и правна поддръжка в дейностите си. Отправям апел към всички жители да спомагат на въоръжените сили.
Даниел Нобуа, президент на Еквадор

В прилежащо Перу държавното управление разпореди неотложно разполагане на полицейски сили на границата, с цел да се предотврати възможна ескалация на напрежението. Властите във Вашингтон обявиха, че осъждат " наглите набези " в Еквадор и допълниха, че ще " координират дейностите си " с президента Даниел Нобоа и неговото държавно управление. Нарастването на насилието в южноамериканската страна, както в пандизите, по този начин и отвън тях, е обвързвано с битката сред задгранични и локални наркокартели за надзор над маршрутите за доставка на кокаин към Северна Америка и Европа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР