Маскиран мъж, който се смята, че е военен полицай, е

...
Маскиран мъж, който се смята, че е военен полицай, е
Коментари Харесай

Мъж похити автобус с хора в Бразилия, плаши да го запали

Маскиран мъж, който се счита, че е боен служител на реда, е похитил рейс в Бразилия на мост , свързващ градовете Рио де Жанейро и Нитерой и е взел незнаен към този момент брой заложници , оповестяват бразилските медии.

По първична информация офанзивата е била осъществена в 5:30 часа тази заран локално време, когато маскиран мъж е изхвърлил пламнал предмет от рейса. Изглеждащият объркан грабител се е показал за боен служител на реда, като наредил на водача да спре и по-късно да премине по моста към Рио. Мъжът обаче е освободил минимум петима души .

На мястото на случая е изпратена пътна и военна полиция. Пътната полиция е спряла придвижването през моста към Рио. Точният брой хора в рейса и претекстовете на мъжа към този момент не са известни .

" Мъж, който се разпознава като боен служител на реда, спря рейс на моста Рио-Нитерой. Той заплашва да подпали рейса, излагайки пасажерите на риск. Ние преговаряме с него да освободи още заложници; не знаем какъв е същинският му претекст ", посочи говорителката на бразилската пътна полиция.

Homem armado ameaça passageiros em ônibus na Ponte Rio-Niterói; tráfego em direção ao Rio está fechado https://t.co/6aLQDRIxlt #G1 pic.twitter.com/f47jAgXTJA
— G1 (@g1) August 20, 2019
За да се проведат договарянията, би трябвало да се вземе мобилен телефон вътре в рейса и да се даде на полицията. Операцията се организира от парламентьори от батальона за специфични интервенции.

" Основната ни задача е да извадим заложниците от транспортното средство и да се върнем към естествения живот ", съобщи представителят на военната полиция.

Хипотеза, че отвличането е било планувано авансово, не беше изключена от военната полиция.

Местен уебсайт разгласява известие в обществената мрежа WhatsApp, написано от оден от пасажерите в рейса, в което се споделя, че въоръженият мъж е завързал ръцета на пасажерите и имал буркан с бензин, както и револвер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР