Маски в аптеките у нас няма, а такива от текстил

...
Маски в аптеките у нас няма, а такива от текстил
Коментари Харесай

Ето как сами да си направим маски срещу коронавируса

Маски в аптеките у нас няма, а такива от текстил занапред стартират да се шият. Мерките против ковид, обаче включват слагането точно на тези защитни средства.

За да реши казуса с дефицита на маски, кметът на италианския град Гросето, Антонфранческо Виварели Колона, се допита до експерти и ги помоли да дадат различни средства за битка с подлия грип.

След като получи отговор, Колона снима клип, в който демонстрира на жителите по какъв начин сами да изработят защитни маски с подръчни материали.

"Следвах препоръките му и ето ги анти ковид маските, направени с хартия за печене, ластик и телбод ", споделя обнадеждено във фейсбук Киара Ерчини, която е послушала градоначалника.

В клипа кметът прегъва на ветрило хартията, слага от двете й страни по един ластик и я защипва с телбода.

"На Италия й трябват 300 000 маски, по какъв начин ще се оправим? Ето, в този момент ви изяснявам. Всеки един от нас с малко принадлежности и за няколко стотинки, може да си направи защитен тампон, който, несъмнено, не замества здравната маска, само че защищава от разпространяването на вируса ", споделя във видеото Колона, демонстрирайки техниката. Няколко секунди преди да свърши, добавя: "Възползвайте се за вашето избавяне и за спасението на всички останали ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР