Маска за Halloween е забранена за продажба в Европейския съюз

...
Маска за Halloween е забранена за продажба в Европейския съюз
Коментари Харесай

Откриха опасни маски за деца на пазара

Маска за Halloween е неразрешена за продажба в Европейския съюз и са разпоредени ограничения по изтеглянето на партидите от пазара поради несъразмерна централизация на фталат , осведомят от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

Става дума за химическото съединяване бис(2-етилхексил), написа Pariteni . Лабораторните проби са измерили стойност 40,96% от тежестта. Това противоречие е в нарушаване на Регламента REACH. Фталатите са употребяват за придаване на еластичност на пластмасите, а натрупването им в организма може да докара до увреждане на репродуктивната система на детето. Опасната маска Fancy-dress mask с номер на модела 30356000001 е създадена в Китай, а Кипър оповестява за съществуващия химически риск.

Заради същите опасности е издадено предписание за евакуиране от пазара на надуваема играчка Skoczek във формата на куче с номер на модела F5052 и баркод 2281300797267. Произведените партиди съдържат дибутил фталат (DBP) и диизобутил фталат (DIBP) с измерени стойности надлежно до 11,2% и 2,1% от тежестта. Играчката е от Китай, а сигналът е подаден от Полша.

Полша осведоми и за модел кукла Барби с бранд M&Z. Материалите, от които е направена, също съдържат наднормени количества фталати: бис(2-етилхексил) фталат (DEHP) и дибутил фталат (DBP), като измерените стойности са надлежно до 0,84% и 0,94% от тежестта. Опасното произведение може да бъде разпознато по номера на модела: YL106 и баркода: 5908287008052.

Забранена е и детска играчка във формата на солиден слон Electric Plush Toy Elephant с бранд Ximi-V. Неговите акумулатори са елементарно налични и при щета крият химически риск и заплаха от изгаряния. Освен това кафявият текстилен мотив има възел, който децата могат елементарно да го увият към врата си и да се задушат. Продуктът не дава отговор на условията на Директивата по отношение на сигурността на детските играчки и на съответния европейски стандарт EN 71—1. Играчката е китайска и е докладвана от Франция. Номерът на модела е 777-9, партидният номер е 2204180026, а баркодът 6936706410970.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР