Маска, шампоан, масло или може би балсам за коса? В

...
Маска, шампоан, масло или може би балсам за коса? В
Коментари Харесай

В какъв ред трябва да употребяваме продуктите за коса

Маска, шампоан, масло или може би еликсир за коса? В какъв ред би трябвало да се употребяват тези козметични артикули? Разберете какво значи добре проведена грижа.

Влизането в женска баня е съвсем като влизане в аптека. Десетки насъбрани по рафтовете козметични артикули значат същинска полуда. Струва си обаче да се вкара малко ред в него, което ще се отрази позитивно върху резултатите от грижите. Неоправдано употребяваната козметика работи по-слабо, тъй че не забравяйте за реда, в който ги употребявате.

1. Шампоан

Няма подозрение по отношение на тази козметика. Винаги го използваме като първи за разчистване на косата от примеси и насъбран себум, само че и за улеснение усвояването на питателните субстанции, доставени с балсама, маслото или маската. Понякога шампоанът се употребява няколко пъти, да вземем за пример за измиване на маслото, тъй че си коства да употребявате единствено почистващи артикули с натурален състав, без мощни почистващи препарати, алкохоли или консерванти.

2. Масло за коса

Моментът, в който използваме маслото, зависи от предстоящите резултати. Ако желаеме единствено да предадем на косата си искра и да я предпазим от горещия въздух на сешоара, би трябвало да нанесем малко количество от него върху косата след измиване. Преди измиване можете да го приложите, единствено когато желаете да извършите нощно омазняване. Препоръчително е обаче в този случай първо да измиете косата си, по-късно да нанесете маслото върху косата и скалпа и най-после да я измиете още веднъж. Примесите могат да попречат на маслото да проникне и да отслабят резултата му.

3. Балсам за коса

Това артикул е предопределен за отбрана, изглаждане и разкрасяване на косата след измиване. Винаги нанасяйте балсама след изплакване на шампоана върху мокра коса. В взаимозависимост от типа на балсама, който сте избрали, ще би трябвало да го изплакнете по-късно. Това е лек артикул, заради което не изисква наново измиване на косата с шампоан.

4. Маска за коса

Добре формираните маски работят тъкмо като маслата - надълбоко и интензивно. Те обаче би трябвало да се употребяват след измиване на косата с шампоан, тъй че дейните съставки да се всмукват по-лесно в скалпа и косата. В този случай не се предлагат отклонения от това предписание. Маската се оставя за най-малко 30 минути и едвам по-късно се изплаква от косата. Предимството на маските е, че те могат да бъдат направени от елементарно налични домашно приготвени съставки.

5. Ампули и лосиони за коса

Тези два типа артикули се употребяват единствено върху скалпа. Обикновено те имат водна консистенция и се всмукват съвършено, тъй че можете да ги нанасяте след измиване на косата и не е належащо да ги изплаквате още веднъж по-късно. Те се употребяват последни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР