Мъск се смята за новатор, той има интересни виждания за

...
Мъск се смята за новатор, той има интересни виждания за
Коментари Харесай

Илън Мъск с хокиращо разкритие

Мъск се счита за модернист, той има забавни визии за света, вселената, даже. Един от най-влиятелните, само че и забавни хора в наши дни. Наскоро той още веднъж притегли вниманието с завладяващо изказване.
„ Мисля, че една от най-сериозните закани за цивилизацията е ниската и бързо намаляваща раждаемост ”, съобщи предприемачът по време на годишната конференция за бизнес водачи, проведена от „ Уолстрийт джърнъл ”.

„ И въпреки всичко толкоз доста хора, в това число умни, имат вяра, че има пренаселване на света и че популацията излиза отвън надзор. Но нещата са тъкмо противоположните. Моля, погледнете статистиката – в случай че хората не раждат повече деца, цивилизацията ще рухне, запомнете думите ми ”, предизвести Мъск

Милиардерът повдигна тематиката, до момента в който разясняваше новия план на компанията си – хуманоидният робот „ Тесла бот ”.

Според основателите му, благодарение на изкуствен интелект, сходен на този, употребен в самоуправляващите се коли „ Тесла ”, този робот „ с течение на времето може да се трансформира в повсеместен сурогат на човешкия труд ”.

И още по-хокиращата му концепция, за остаряването. Според бизнесмена хората не би трябвало да се пробват да удължат живота си прекомерно дълго. „ Струва ми се, че за нас е значимо да умираме, тъй като в множеството случаи хората не трансформират мнението си до гибелта си. Ако живеят постоянно ще се превърнем в закостеняло общество, където новите хрумвания не могат да си проправят пътя ”, счита милиардерът.

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР