Мъск призна, че Tesla е далеч от пробив на индийския ...

Мъск призна, че Tesla е далеч от пробив на индийския

Мъск призна, че Tesla е далеч от пробив на индийския автомобилен пазар

Мъск призна, че Tesla е надалеч от пробив на индийския авто пазар Ръководителят на концерна отговори на въпрос на консуматор в Twitter по отношение на бъдещето на Tesla на един от най-обещаващите пазари в светаПрепоръчай (0)
Главният изпълнителен шеф на Tesla Inc. Илон Мъск, който планираше да започва продажбите на електрически автомобили в Индия още през 2019 година, към момента търси способи да пробие на този обещаващ пазар, оповестява Bloomberg.

“Все още би трябвало да се оправим с доста провокации с правителството”, написа Мъск в Twitter в четвъртък (13 януари), отговаряйки на въпрос на различен консуматор на обществената платформа.

Компанията и администрацията на премиера на Индия Нарендра Моди водят договаряния от години, само че различията по отношение на построяването на локална фабрика и 100-процентните мита върху вноса на коли държат тези диалози в задънена улица.

Правителството изиска от производителя на електрически автомобили да показа подробни индустриални проекти, до момента в който Мъск, от своя страна, прикани за по-ниски налози, което да послужи като база за построяването на гигафабрика в страната. В същото време той знае, че Tesla ще бъде принудена да продава своите коли на по-ниска цена в Индия, съобразявайки се с пазара, доминиран от по-евтини модели.

През октомври индийски министър съобщи, че е помолил Tesla да заобикаля продажбата на създадени в Китай коли в страната и прикани автомобилния производител да създава, продава и изнася транспортни средства от локална фабрика. Индия, с население, сравнимо с това на Китай, е доста обещаващ пазар за производителите на електрически автомобили, само че страната към момента е доминирана от евтини коли без непотребни екстри, създадени от локалните звена на Suzuki Motor Corp. и Hyundai Motor Co.

В Индия Tesla също ще се сблъска с конкуренция в лицето на други задгранични играчи, в това число Mercedes-Benz, който разгласи в сряда, че ще пусне създаден на локално равнище електрически EQS до четвъртото тримесечие на годината.

Въпреки че Индия даде обещание да стане въглеродно неутрална до 2070 година и държавното управление се стреми да ускори продажбата на електрически транспортни средства, нейният зелен преход към момента се намира в начален стадий.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg