Масивните тръби, които се простират през България, на пръв поглед

...
Масивните тръби, които се простират през България, на пръв поглед
Коментари Харесай

Цветанов и Вълнев: Защо Путин използва един газопровод, за да финансира своя корумпиран режим?

Масивните тръби, които се простират през България, на пръв взор наподобяват положителни. Провирайки се като земен червей както под почвата, по този начин и над нея, газопроводът наименуван „ Балкански поток “ на вятъра се пробва да избегне привличането на вниманието върху себе си. Този водопровод обаче не е земен червей, който си пробива път през Балканите, а змия със смъртоносна отрова.

Ако не сте чували за „ Балкански поток “, най-вероятно знаете този водопровод с вярното му име – „ Турски поток “, който потегля от Русия, минава под Черно море, излиза в Турция и по-късно поема своя път през България. Преименуването на тръбопровода беше Потьомкинско изпитание на българския министър председател Бойко Борисов да замаскира връзката си с съветската тръба, чието разкриване ще подчини България на капризите на съветския президент Владимир Путин и ще изолира страната ни от демократичния Запад.

Това е по този начин, тъй като Съединени американски щати имат намерение да глобяват всичко, което се допира до „ Tурски поток “, и с основателна причина – единствената задача на този газопровод е да осакати враговете на Путин и да финансира корумпирания му режим. Фактът, че инфраструктурата на „ Tурски поток “ е навлязла в България е безспорна победа за Кремъл – само че успеха може да
бъде Пирова. На 4 април 2021 година българите ще се насочат към урните и с цел да избегнат бъдещи наказания, да отхвърлят подлите цели на Путин и да застанат дружно с нашите европейски и американски съдружници. Следващата ръководеща коалиция в София би трябвало да подсигурява, че българската част на „ Tурски поток “ в никакъв случай няма да носи съветски газ.

Това би донесло очевидни изгоди, като една от най-важните е избягването на американските наказания. При все, че глобите ще бъдат наложени на обособени физическите и юридическите лица улеснили построяването на „ Tурски поток “ през България, от това ще пострада де факто цялата страна. Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео даде да се разбере това доста ясно през лятото на 2020 година, когато Държавният департамент актуализира своите насоки за наказания, в това число и към „ Tурски поток “.

„ Това е ясно предизвестие за фирмите, които оказват помощ и поддържат съветските планове за злонамерено въздействие, че няма да бъдат толерирани “, сподели Помпео през юли. „ Излезте в този момент или рискувате да понесете последици “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР