Масивни снеговалежи предизвикаха хаос и еуфория в Иран. Столицата Техеран

...
Масивни снеговалежи предизвикаха хаос и еуфория в Иран. Столицата Техеран
Коментари Харесай

Снежен хаос и еуфория в Иран

Масивни снеговалежи провокираха безпорядък и еуфория в Иран. Столицата Техеран е измежду най-тежко засегнатите региони , оповестяват международните осведомителни организации.

Някои започнаха да се молят за дъжд. Вместо дъжд обаче жителите на страната бяха сюрпризирани със сняг, написа The New York Times.

Летищата " Imam Khomeini International " и " Mehrabad " са затворени поради изобилния снеговалеж и слабата видимост. Летищата ще са затворени за безграничен интервал от време, до момента в който атмосферните условия се подобрят, осведоми държавната телевизия.

От мощния снеговалеж са наранени над 20 провинции в западните и северните елементи на Иран. На места и в някои планински региони в страната снежната завивка е достигнала до 1.3 метра.

В столицата Техеран са затворени доста учебни заведения и офиси. Снеговалежът е засегнал 2/3 от популацията на Иран , осведоми RT.

Населението на страната обаче приема изобилния снеговалеж повече от добре. " Последната година се струпаха доста неприятни вести, а това е първото хубаво нещо, което ни се случва от доста време насам и ние сме щастливи ", споделя пред Агенция Франс Прес жител, който е взел почивен ден, с цел да може да направи снежен човек с децата си. Скиорите в Иран също били във екстаз от снега.

Най-тежко е ситуацията за водачите. В страната има хиляди блокирани коли и пътища. Властите са оповестили обстановката за сериозна.

Заради изобилния снеговалеж тук-там в Техеран няма електрическо.

По принцип в Техеран се следят значителни снеговалежи. През последните години обаче сняг нямаше, а градът беше затрупан с жълт смог през зимните месеци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР